Δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση Πελεκάνου η ηγεσία του ΔΗΣΥ-«Να κάνει δεύτερες σκέψεις»

Να κάνει δεύτερες σκέψεις, κάλεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του κόμματος, Μάριο Πελεκάνο, υποδεικνύοντας παράλληλα πως η παραίτησή του, «σαφέστατα δεν γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία».

Νωρίτερα, ο Μάριος Πελεκάνος με γραπτή του δήλωση, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος, υποδεικνύοντας πως, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως, «εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό».

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Πελεκάνου, ανέφερε πως, «ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος ένιωθε την ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας να καταθέσει την παραίτηση του. Είναι κάτι που θα απασχολήσει την ηγεσία. Θεωρώ ότι ο φίλος Μάριος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις και θα το δούμε ξανά μαζί εντός της ημέρας».

Μάλιστα πρόσθεσε πως η παραίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή από την υπόλοιπη ηγεσία και πρόσθεσε πως, «θεωρούμε ως ηγεσία ότι ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Η έκκληση που απευθύνουμε, όχι μόνο η ηγεσία, είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις».

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για την αναπλήρωση μέλους της Ανώτατης ηγεσίας, πλην του Προέδρου εκλέγεται για το υπόλοιπο της θητείας, από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. Συνεπώς, για την αντικατάσταση του Μάριου Πελεκάνου, θα πρέπει να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών