Δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση Πελεκάνου η ηγεσία του ΔΗΣΥ-«Να κάνει δεύτερες σκέψεις»

Να κάνει δεύτερες σκέψεις, κάλεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του κόμματος, Μάριο Πελεκάνο, υποδεικνύοντας παράλληλα πως η παραίτησή του, «σαφέστατα δεν γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία».

Νωρίτερα, ο Μάριος Πελεκάνος με γραπτή του δήλωση, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος, υποδεικνύοντας πως, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως, «εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό».

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Πελεκάνου, ανέφερε πως, «ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος ένιωθε την ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας να καταθέσει την παραίτηση του. Είναι κάτι που θα απασχολήσει την ηγεσία. Θεωρώ ότι ο φίλος Μάριος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις και θα το δούμε ξανά μαζί εντός της ημέρας».

Μάλιστα πρόσθεσε πως η παραίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή από την υπόλοιπη ηγεσία και πρόσθεσε πως, «θεωρούμε ως ηγεσία ότι ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Η έκκληση που απευθύνουμε, όχι μόνο η ηγεσία, είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις».

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για την αναπλήρωση μέλους της Ανώτατης ηγεσίας, πλην του Προέδρου εκλέγεται για το υπόλοιπο της θητείας, από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. Συνεπώς, για την αντικατάσταση του Μάριου Πελεκάνου, θα πρέπει να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

Δειτε Επισης

Οι Δημοκρατικοί τρολάρουν τον Τραμπ-Είχε δωρίσει μαζί με την Ιβάνκα 8.000 δολάρια στην Κάμαλα Χάρις
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις-«Είμαι σίγουρη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη στις προεδρικές εκλογές»
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Μακρόν: Εκτιμώ το θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος του Μπάιντεν
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω AI
Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ