Δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση Πελεκάνου η ηγεσία του ΔΗΣΥ-«Να κάνει δεύτερες σκέψεις»

Να κάνει δεύτερες σκέψεις, κάλεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του κόμματος, Μάριο Πελεκάνο, υποδεικνύοντας παράλληλα πως η παραίτησή του, «σαφέστατα δεν γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία».

Νωρίτερα, ο Μάριος Πελεκάνος με γραπτή του δήλωση, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος, υποδεικνύοντας πως, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως, «εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό».

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Πελεκάνου, ανέφερε πως, «ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος ένιωθε την ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας να καταθέσει την παραίτηση του. Είναι κάτι που θα απασχολήσει την ηγεσία. Θεωρώ ότι ο φίλος Μάριος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις και θα το δούμε ξανά μαζί εντός της ημέρας».

Μάλιστα πρόσθεσε πως η παραίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή από την υπόλοιπη ηγεσία και πρόσθεσε πως, «θεωρούμε ως ηγεσία ότι ο αγαπητός Μάριος Πελεκάνος θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Η έκκληση που απευθύνουμε, όχι μόνο η ηγεσία, είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις».

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για την αναπλήρωση μέλους της Ανώτατης ηγεσίας, πλην του Προέδρου εκλέγεται για το υπόλοιπο της θητείας, από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. Συνεπώς, για την αντικατάσταση του Μάριου Πελεκάνου, θα πρέπει να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς