Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Πελεκάνος-«Η αξιοπρέπεια και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω»

Ντόμινο εξελίξεων έφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού το περασμένο Σάββατο, στο οποίο έμεινε εκτός ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Μάριος Πελεκάνος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Μάριος Πελεκάνος, έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου, επικαλούμενος, την πολιτική ηθική, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Πελεκάνος, κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στους έξι υποψηφίους, για τις τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος, πίσω από τους Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Λουκά Φουρλά και Χρίστο Αγγελίδη.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Πελεκάνος αναφέρει συγκεκριμένα πως, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως, «εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό».

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για την αναπλήρωση μέλους της Ανώτατης ηγεσίας, πλην του Προέδρου εκλέγεται για το υπόλοιπο της θητείας, από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. Συνεπώς, για την αντικατάσταση του Μάριου Πελεκάνου, θα πρέπει να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»