Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Πελεκάνος-«Η αξιοπρέπεια και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω»

Ντόμινο εξελίξεων έφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού το περασμένο Σάββατο, στο οποίο έμεινε εκτός ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Μάριος Πελεκάνος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Μάριος Πελεκάνος, έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου, επικαλούμενος, την πολιτική ηθική, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Πελεκάνος, κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στους έξι υποψηφίους, για τις τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος, πίσω από τους Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Λουκά Φουρλά και Χρίστο Αγγελίδη.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Πελεκάνος αναφέρει συγκεκριμένα πως, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως, «εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό».

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους», καταλήγει ο Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για την αναπλήρωση μέλους της Ανώτατης ηγεσίας, πλην του Προέδρου εκλέγεται για το υπόλοιπο της θητείας, από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. Συνεπώς, για την αντικατάσταση του Μάριου Πελεκάνου, θα πρέπει να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι υποψήφιοι, μια έκπληξη και μια απόρριψη-Στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται ο ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ενημερωθεί από τον Στιούαρτ στις 14 Ιουλίου
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δύο λωρίδες
Αρχίζει επαφές σε Λονδίνο και Βρυξέλλες η Ολγκίν
Επανέρχεται το Άλμα για τους πύργους στη Λάρνακα-«Το Τμ. Περιβάλλοντος με υπηρεσιακή γλώσσα επιλεκτικά διευκρινίζει»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα μετά από έλεγχο σε 15 διαμερίσματα στην παλιά Λευκωσία
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ