Με ανατροπή τα αποτελέσματα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές-Ποιοι έκοψαν το νήμα

Τους τέσσερις που επικράτησαν και θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μαζί με την Ελένη Σταύρου και την Χριστιάνα Ξενοφώντος, ανέδειξε η κάλπη που στήθηκε για τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι τέσσερις που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους είναι οι Κωνσταντίνος Πετρίδης, Χρίστος Αγγελίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και Λουκάς Φουρλάς. Εκτός έμειναν οι Ονησίφορος Ιορδάνους και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Μάριος Πελεκάνος, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης απέσυρε την υποψηφιότητα του.

Ειδικότερα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα έλαβε 92 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης 77, ο Λουκάς Φουρλάς 74 και ο Χρίστος Αγγελίδης 66. Ο Μάριος Πελεκάνος που έμεινε εκτός κούρσας έλαβε 61 ψήφους και ο Ονησίφορος Ιορδάνους 32.

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου ξεκίνησε με την ομιλία της Αννίτας Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια έγινε μια σύντομη παρουσίαση από τους έξι που διεκδίκησαν μια από τις τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος. Παρέμβαση έγινε κι από τις δύο κυρίες του ψηφοδελτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει την πρόταση της Αννίτας, να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Λάρνακας ο Κάρουλλας

Στη σημερινή συνεδρία, παρέστησαν 114 από τα περίπου 130 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου. Στη συνέχεια ακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίας και ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία.

426819144_6901026546673164_6302861860425381808_n

Νωρίτερα στην ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου σημείωσε πως, και τώρα αισθάνονται αισιόδοξοι και περήφανοι γιατί μπαίνουν στη μάχη των εκλογών με τις καλύτερες προϋποθέσεις. «Έχουμε πλειάδα αξιόλογων και δυνατών υποψηφίων και είμαι σίγουρη ότι σήμερα θα ψηφίσουμε επενδύοντας σ ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο με αδιαμφισβήτητη δυναμική», πρόσθεσε.

Λέγοντας πως δυστυχώς, κάποιοι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, η κ. Δημητρίου είπε πως η εσωκομματική διαδικασία αποτελεί μόνο ένα μέρος στο μακρύ ταξίδι που έχει ως τελικό προορισμό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του κόμματος προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας.

«Σήμερα ψηφίζουμε. Αύριο Κυριακή ξεκινάμε. Όλοι μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ριχνόμαστε στη μάχη. Ο αγώνας δεν δίνεται για εμάς, αλλά για την παράταξη, για τους Συναγερμικούς, για τους πολίτες. Στην παράταξη μας δεν χωριζόμαστε σε νικητές και χαμένους. Υπάρχουν μόνο Συναγωνιστές», είπε.

Σημείωσε πως στον ΔΗΣΥ «μάθαμε να μιλάμε ανοικτά ακόμη και να διαφωνούμε ανοικτά, ξέρουμε όμως πολύ καλά την κρίσιμη στιγμή να ενεργοποιούμε εσωτερικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και να γινόμαστε ένα αρραγές μέτωπο, για να πετύχουμε την αποστολή μας, και είναι αυτή η κρίσιμη ώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και σύνθημα νίκης για Ευρωεκλογές η Αννίτα

Κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις. «Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση. Να ενεργοποιήσουμε κάθε εσωτερικό μηχανισμό για την ενότητα», είπε, και πρόσθεσε: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα, και γι’ αυτή την πρωτιά πρέπει όλοι και όλες ανεξαιρέτως να παλέψουμε και θα την κατακτήσουμε, όπως εμείς ξέρουμε να μην το βάζουμε κάτω».

Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως κανείς δεν είπε ποτέ ότι η διαδρομή προς την εξομάλυνση και την ανάκαμψη από την αποτυχία των προεδρικών εκλογών θα ήταν εύκολη υπόθεση, και σημείωσε πως έχουν ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι το Όραμα που τους ενώνει

«Ένα Όραμα που δεν γεννήθηκε χθες, αλλά το κληρονομήσαμε από εκείνους που πίστεψαν στην ευρωπαϊκή μας προοπτική, όταν ακόμη αυτή δεν υπήρχε ούτε ως υπόνοια. Αυτή η κληρονομιά είναι η κινητήριος δύναμη μας», δήλωσε.

Η κ. Δημητρίου είπε πως αυτή είναι η δική τους ώρα να πάρουν τη σκυτάλη και να τρέξουν μπροστά, στον κοινό στόχο, να δουλέψουν ακούραστα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, προτάσσοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά τους.

«Κανείς», συνέχισε, «δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις ανάγκες των συμπολιτών μας, κανείς δεν μπορεί να αρθρώσει καλύτερα από εμάς πειστικές προτάσεις, να δώσει λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα».

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ έχει λόγο, πλάνο και θέσεις για το Κυπριακό, για την ασφάλεια, μέσα και έξω από τα σύνορα, για την ακρίβεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού, για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και του βιοτικού επιπέδου, για την πράσινη και ψηφιακή Κύπρο.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση πως ο ΔΗΣΥ θα τα καταφέρει γιατί γεννήθηκε νικητής. «Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει νικητής», κατέληξε.

«Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε αισιόδοξοι»

«Στην παράταξή μας δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Υπάρχουν μόνο συναγωνιστές», ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Στη σύντομη παρέμβασή της φρόντισε να στείλει μηνύματα νίκης, τονίζοντας την «αδιαμφισβήτητη δυναμική» του ψηφοδελτίου του κόμματος αλλά και ενότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι του κόμματος είναι οι Χρίστος Αγγελίδης, Χριστιάνα Ξενοφώντος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ελένη Σταύρου, Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

«Προχωράμε! Και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε αισιόδοξοι και περήφανοι γιατί μπαίνουμε στη μάχη των εκλογών μ’ ένα ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο με αδιαμφισβήτητη δυναμική!», ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Δημητρίου. «Στην παράταξη μας δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Υπάρχουν μόνο Συναγωνιστές! Εργαζόμαστε ακούραστα όλοι και όλες μαζί για τη νίκη», πρόσθεσε.

«Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και όσες εξασφάλισαν θέση στο ψηφοδέλτιο θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους υποψήφιους που έθεσαν εαυτόν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου, συνδράμοντας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της Παράταξης μας», σημείωσε.

Ευχαρίστησε, επίσης, τη Διεύθυνση Οργανωτικού και τα επαγγελματικά στελέχη που ανέλαβαν με επιτυχία τη διεκπεραίωση, άλλης μιας απαιτητικής όσο και άψογης εκλογικής διαδικασίας.

«Δυνατός και Ενωμένος Δημοκρατικός Συναγερμός, σημαίνει ακόμη πιο ισχυρή Κύπρος στην Ευρώπη!», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο