Ο Φιντάν δήλωσε στον Μπλίνκεν ότι οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν ότι οι κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/FDS δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), πυρήνας των οποίων είναι οι κούρδοι μαχητές, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελέγχουν εδάφη στην βορειοανατολική Συρία.

Ο Χακάν Φιντάν εξήγησε στον Αντονι Μπλίνκεν ότι είναι «σημαντική η συνεργασία με την νέα συριακή ηγεσία ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην Συρία και να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος κατά συντεταγμένο τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η νέα συριακή ηγεσία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την επίτευξη συμφωνίας με «όλες τις ένοπλες οργανώσεις» η οποία προβλέπει την διάλυσή τους και την υπαγωγή τους στο υπουργείο Αμυνας.

Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε