Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 22χρονο για παιδική πορνογραφία

Ποινή φυλάκισης διάρκειας οκτώ χρόνων, για αδικήματα κατοχής και διάδοσης υλικού παιδικής πορνογραφίας, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, σε άντρα ηλικίας 22 ετών. Ο 22χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, από μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες, που λήφθηκαν στην Αστυνομία μέσω της Europol και ανέφεραν ότι, χρήστης λογαριασμού σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο και απέστειλε, αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθησαν εξετάσεις από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις οποίες εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου δράστη. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας, στις 17 Αυγούστου, 2024. Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικών εξετάσεων.

Ο 22χρονος τέθηκε υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος, ενώ με το πέρας των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο εξέτασε τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 22χρονο και επέβαλε σε αυτόν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων, για το αδίκημα της διανομής, διάδοσης ή μετάδοσης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Μπένετ: Ο Νετανιάχου θα όφειλε να παραιτηθεί
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ισραήλ για τους 49 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα
BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Σε τροχιά αρνητικού ρεκόρ οι υποθέσεις βίας στην οικογένεια το 2025-Η αποστολή αστυνομικών, οι έλεγχοι και η εποπτεία
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος