Έτοιμος να συνεργαστεί με το Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ αλλά παραμένει στην αντιπολίτευση-«Πάνω απ' όλα ο τόπος»

Για το Συμβούλιο Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου και την αποστολή του ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αννίτα Δημητρίου. Απαντώντας η κ. Δημητρίου τόνισε ότι ο ρόλος του Συμβουλίου είναι να παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο, αλλά κυρίως να παρεμβαίνει με εισηγήσεις, με πολιτικές, όχι μόνο για τα ζητήματα που προκύπτουν στον δημόσιο διάλογο αλλά και για τον καθορισμό της πολιτικής για τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει μέσα από αυτά τα θεσμικά όργανα να μπορεί να καταλήγει σε προτάσεις που θα είναι επωφελείς για τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι χρειαζόμαστε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ακόμα πιο αποφασιστικό και πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΡΙΚ και ότι θα ήθελε εμμέσως πλην σαφώς τον Δημοκρατικό Συναγερμό στην κυβέρνηση η κ. Δημητρίου απάντησε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει στην αντιπολίτευση, εκεί που τον ενέταξαν οι πολίτες. Είμαι σίγουρη ότι το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως, «εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους και με όσους έχουν θετικές και ωφέλιμες πολιτικές για τον τόπο. Αυτό συνιστά την ευθύνη, τουλάχιστον κατ΄ εμάς, και έτσι ακριβώς εκλαμβάνουμε τον ρόλο μας στην πολιτική».

«Πάνω απ’ όλα ο τόπος, ούτε το 2028, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες ούτε οτιδήποτε άλλο», κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: Η ευθύνη δεν μεταβιβάζεται, αναλαμβάνεται
Ανέλαβε καθήκοντα η Ολγκίν-Δεν υπάρχει ανακοινώσιμο χρονικό πλαίσιο για την επίσκεψη της στην Κύπρο
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Κοινό ανακοινωθέν για την επιστροφή μεταναστών-«Σε συνεννόηση με τη Συρία στο πλαίσιο Συμφωνίας»
Στις 21 Μαΐου συνεδριάζει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για τη νεολαία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»