Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»

Σε μία σοβαρή καταγγελία σε βάρος των μελών της Αστυνομίας, που μετέβησαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών το πρωί του Σαββάτου, μετά την επίθεση που δέχθηκε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού από άνδρα που πρόταξε μαχαίρι, προέβη ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, Σάββας Ιακώβου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, όταν τα μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο ΤΑΕΠ, αφού δέχθηκαν την καταγγελία για επίθεση με μαχαίρι, ο 29χρονος Χρίστος Μοδέστου βρισκόταν ακόμη στο σημείο. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Ιακώβου, τα μέλη της Αστυνομίας τον ρώτησαν τι συμβαίνει, ενώ δεν έγινε οποιαδήποτε κίνηση για να τον συλλάβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιακώβου ανέφερε πως οι αστυνομικοί συνόδευσαν τον 29χρονο έξω από το ΤΑΕΠ, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε, χωρίς να τον σταματήσει κάποιος. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ανέφερε, δε, ότι όταν το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΑΕΠ ρώτησε τους αστυνομικούς αν θα τον συλλάβουν, τα μέλη της Αστυνομίας φέρονται ότι απάντησαν ότι θα κάνουν αυτοί τη δουλειά τους και οι νοσηλευτές τη δική τους.

Αυτό προκαλεί διάφορα ερωτήματα, δεδομένου ότι λίγες ώρες αργότερα κι αφού υπήρξε έντονη αντίδραση από γιατρούς και νοσηλευτές, η Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία δήλωνε πως καταζητεί τον 29χρονο Χρίστο Μοδέστου, σε σχέση με υπόθεση που αφορά επίθεση σε δύο νοσηλευτές και έναν ιατρό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το καταζητούμενο πρόσωπο, ενώ βρισκόταν τ πρωί του Σαββάτου, στις 06.40, στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, απείλησε και επιτέθηκε εναντίον δύο νοσηλευτών και ενός ιατρού. Προστίθεται πως σε κάποια στιγμή επίσης, φέρεται να πρόταξε μαχαίρι και να αποπειράθηκε να τραυματίσει στο λαιμό πρόσωπο, το οποίο ανέμενε στον χώρο του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών.

NIC_2570-768x1157.width-1024

Πέραν του τρόπου αντίδρασης των μελών της Αστυνομίας, ερωτήματα προκαλεί και η τοποθέτηση του φρουρού ασφαλείας, ο οποίος δεν βρισκόταν στο ΤΑΕΠ, όπου έπρεπε να βρίσκεται, αλλά στην κεντρική είσοδο, παρά το γεγονός ότι η αύξηση της ασφάλειας στα ΤΑΕΠ είχε σποφασιστεί μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Ιακώβου έθεσε θέμα καθημερινής και συνεχούς αστυνόμευσης των ΤΑΕΠ, ώστε να αποφεύγονται αυτά τα περιστατικά.

Κατέρχονται σε απεργία οι νοσηλευτές και οι γιατροί

Υπενθυμίζεται πως μετά την επίθεση, οι συντεχνίες των νοσηλευτών και των γιατρών, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, αποφάσισαν να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, σε μία αντίδραση στις επιθέσεις που δέχεται το νοσηλευτικό προσωπικό στα ΤΑΕΠ.

Σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Τον έπιασαν να καπνίζει κάνναβη σε αποθήκη-Είχε πάνω του και πλαστά 50ευρα
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στους ντελιβεράδες βλέπει η Αστυνομία
Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία