Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου κατέρχονται σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ, ενώ στις 10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί το Γενικό Γραμματέα και μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού.

Κατά τη στάση θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας

Σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

Εξάλλου, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου και άλλων.

Ο Μοδέστου φέρεται να πρόταξε μαχαίρι εναντίον νοσηλευτή και ενός πολίτη που βρίσκονταν στο ΤΑΕΠ και να γρονθοκόπησε γιατρό και νοσηλεύτρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Δωρεάν χώρος στάθμευσης πίσω από τα γραφεία του ΕΟΑ Λάρνακας
Παρέδωσε την έκθεση της η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων-«Ορατότητα στα θέματα γυναικών και ανδρών»
Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
Αναπάντητες 30% των ερωτήσεων βουλευτών σε υπουργούς από το 2021
Ανησυχία γιατρών στα κατεχόμενα εξαιτίας έξαρσης της γρίπης
Μειώθηκαν κατά 83,9% οι άδειες οικοδομής τον Ιούλιο 2024 λόγω μεταρρύθμισης ΤΑ
Αυξημένη κατά 24% η δυσαρέσκεια των καταναλωτών-Οι τέσσερις κύριες κατηγορίες παραπόνων
Ευχάριστα νέα για τους «κουρεμένους» καταθέτες, ξεκινά η εκταμίευση αποζημιώσεων-Στις 13 000 οι αιτήσεις
Συγκέντρωση το Σάββατο για προώθηση αιτήματος διάνοιξης σημείου διέλευσης στα Κόκκινα
Ξεκαθαρίζει ο Κεραυνός για τις οφειλές των σωματείων-«Η προσέγγιση της Κυβέρνησης δεν θα διαφοροποιηθεί»