Κρατά τις καλές πρακτικές Οδυσσέα ο Γ. Ελεγκτής-Θα δημοσιεύει ειδικές εκθέσεις, κάνει βήμα πίσω από ΜΜΕ

Ξεκάθαρος πως θα κρατήσει τις καλές πρακτικές του τέως Γενικού Ελεγκτή και θα δημοσιεύει ειδικές εκθέσεις, αλλά δεν θα τοποθετείται με τόση συχνότητα, παρουσιάστηκε ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν του πήρε χρόνο να απαντήσει στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν του έβαλε ούτε ουρές, ούτε υποσημειώσεις.

Στο αρχικό του σχόλιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως «θα διατηρήσω τη σχέση μου με τα ΜΜΕ, στα πλαίσια του νέου μου ρόλου. Αν εννοείται αν θα είμαι εγώ που θα βγάζω τις ειδήσεις, δεν θα το κάνω, θα υπάρχει λειτουργός. Οι δικές μου παρεμβάσεις θα είναι συγκεκριμένες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον χρειάστηκε χρόνο για να αποφασίσει απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως «όταν απευθύνθηκε σε μένα ο Πρόεδρος και ότι το σκέφτεται και ήθελε να δει αν είμαι θετικός, του είπα Πρόεδρε είμαι έτοιμος. Είναι μία πρόκληση για μένα να ανταποκριθώ σε αυτό το ρόλο, όμως όταν ο Πρόεδρος απευθύνθηκε σε μένα δεν έβαλε ούτε ουρές, ούτε υποσημειώσεις». Διαμήνυσε μάλιστα πως, «η ανησυχία μου ήταν ότι θα αναλάβω ένα δύσκολο ρόλο και αν θα είχα τα εργαλεία για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Δεν μπήκαν περιορισμοί ή επιθυμίες του ΠτΔ που έπρεπε να ικανοποιηθούν. Για μένα ήταν σημαντικό αυτό για να ξεκινήσω αμέσως».

Ερωτηθείς για το χρόνο που έγινε η κρούση από τον Πρόεδρο, υπέδειξε ότι «αυτό έγινε την Κυριακή, δύο μέρες πριν να ανακοινωθεί η απόφαση για διορισμό μου. Με πήρε τηλέφωνο από τη Νέα Υόρκη, με έπαιρνε και δεν απαντούσα, μου έστειλε ένα μήνυμα. Τον πήρα τηλέφωνο, με ενημέρωσε το Προεδρικό ότι είχε αποφασίσει και δύο μέρες μετά είχε ληφθεί η απόφαση».

Ο Πρόεδρος, συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε αφορά τη μεταρρύθμιση, όμως την επόμενη όταν πήγα στο Προεδρικό και ήταν εκεί η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, με τον υπεύθυνο του γραφείου του Προέδρου και αναφέρθηκαν στη μεταρρύθμιση. Ήταν σύντομη η συνάντηση. Είπα ότι θα τοποθετηθώ όταν λάβω πλήρη ενημέρωση. Θα είμαι θετικός αν είναι μία μεταρρύθμιση που δεν απαγορεύει στην Ελεγκτική Υπηρεσία να έχει φωνή. Θα έχω συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα».

Σημείωσε εξάλλου πως «τις καλές πρακτικές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη θα τις συνεχίσουμε και θεωρώ οι ειδικές εκθέσεις είναι καλή πρακτική. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Το έργο μας θα κριθεί στην πράξη. Έχω το δικό μου τρόπο έκφρασης και θα τον κρατήσω αυτό. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τον κ. Μιχαηλίδη. Θα ακολουθήσω τη δική μου πορεία, όπως έκανα τόσα χρόνια. Δεν έχω κανένα προβληματισμό για τον τρόπο έκφρασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην πολιτική ισότητα επανέρχεται ο Έρχιουρμαν, σε συγκλίσεις αναφέρεται ο Ακιντζί
Έπεσαν οι υπογραφές για το «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο-«Σήμερα είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα»
Επιμένει στην ορθότητα των διαγραφών η Αννίτα-«Ήρθη μια παραδοξότητα, ενισχύεται ο πολιτικός μας χώρος»
Ενεργειακά και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Πρόεδρου και Σίσι-Συζήτησαν και για το Κυπριακό
«Συμβουλευτικές αποφάσεις» θεωρεί ο Τατάρ τα ψηφίσματα ΟΗΕ-Πάει στη Γενεύη για την «κυριαρχική ισότητα»
«Κομβική στιγμή» χαρακτήρισε την υπογραφή συμφωνιών με Αίγυπτο ο Πρόεδρος-«Ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια»
Πέφτουν οι υπογραφές για το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο Κάιρο-Διμερής συνάντηση με Σίσι ο Πρόεδρος
Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις Κύπρου με Αίγυπτο-«Στον ενεργειακό τομέα έχει φτάσει σε νέους ορίζοντες»
Φεύγει για Κάιρο ο ΠτΔ-Διμερής συνάντηση με Σίσι και υπογραφή συμφωνιών για Αφροδίτη
Πάει Κάιρο ο Παπαναστασίου για τις υπογραφές για το κοίτασμα Αφροδίτη