Ζήτησε από Παπακωνσταντίνου να σηκώσει μανίκια ο Κουλίας-«Να πάει στο λιμάνι Λάρνακας να κάνει έκθεση»

Αμετανόητος για την απόφασή του να διορίσει Γενικό Ελεγκτή, γεγονός που ανάγκασε την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, να αναβάλει το επίσημο ταξίδι της στη Μάλτα, είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος δήλωσε ξανά πως δεν θα έκανε πίσω και θα προχωρούσε σε διορισμό, μόλις αναλάμβανε Προεδρεύων της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Διόρισε Γενικό Ελεγκτή με το καλημέρα ο Πρόεδρος-Διάδοχος του Οδυσσέα ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Κουλίας, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, στον νέο Γενικό Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί της Τρίτης, τον κάλεσε -ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου- να σηκώσει μανίκια από το λιμάνι Λάρνακας και να ετοιμάσει την πρώτη του έκθεση.

Ο κ. Κουλίας, αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, καθώς και τη σύναψη συμφωνίας με εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου, ζήτησε από τον νέο Γενικό Ελεγκτή, «να πάει στο Λιμάνι Λάρνακας, να κάνει μια έκθεση να μας πει τι έγινε στο λιμάνι. Να επικοινωνήσει με τον βοηθό του να το πράξει εκείνος».

Κληθείς ο κ. Κουλίας να σχολιάσει τις ενέργειές του, που οδήγησαν στην ματαίωση του ταξιδιού της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου, διερωτήθηκε εκατέβηκε μου πρωί πρωί να πάω να διορίσω Ελεγκτή; Είπα τους να διορίσουν. Ήταν δύσκολο να πουν ποιον θέλουν να διορίσουν; Είπα τους να πουν στην Πρόεδρο της Βουλής να διορίσει και αν δεν διορίζαν όταν θα έπιανα εγώ δουλειά θα διόριζα εγώ».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν ήθελα να υφαρπάξω την δικαιοδοσία του Προέδρου, αλλά θα το έκανα, θα διόριζα Γενικό Ελεγκτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα

Σε σχέση με το τι θα γινόταν σε περίπτωση που διόριζε Γενικό Ελεγκτή, είπε χαρακτηριστικά πως «ή θα σιωπούσαν ή θα ανακαλούσε ο Πρόεδρος και θα πήγαινε στο Συνταγματατικό Δικαστήριο. Δεν το έκανα για να μπλοφάρω, όσα έκανα τα εννοούσα. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που ανατρέπω Συντάγματα, να κοιτάξουν αλλού κι αυτά».

Σημείωσε εξάλλου ότι δεν ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματός του, Νικόλα Παπαδόπουλο, διότι, θα προήδρευε του κράτους.

Παράλληλα, για την Κυβέρνηση είπε πως «μπορούσε να με πάρει κάποιος για να μου πει έχουμε δυσκολίες για το Κυπριακό και όταν επιστρέψουμε θα διορίσουμε. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο, με πήρε μόνο ο κ. Αντωνίου, όχι για να μου πει να μην διορίσω, αλλά για να μου πει ότι σε δηλώσεις του δεν ήταν εμένα που εννοούσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχάρη Παπακωνσταντίνου για τον διορισμό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-«Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο»

Δειτε Επισης

Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Ριζική αναδιοργάνωση ιατροδικαστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μετά το φιάσκο Μουρτζούκου-Νεκροτομές με ΑΙ
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τ/κ περιουσιών-«Αποφασιστικό βήμα για ορθολογιστική διαχείριση»
Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που έκαψαν τη Μουρτζούκου