Κρατά τις καλές πρακτικές Οδυσσέα ο Γ. Ελεγκτής-Θα δημοσιεύει ειδικές εκθέσεις, κάνει βήμα πίσω από ΜΜΕ

Ξεκάθαρος πως θα κρατήσει τις καλές πρακτικές του τέως Γενικού Ελεγκτή και θα δημοσιεύει ειδικές εκθέσεις, αλλά δεν θα τοποθετείται με τόση συχνότητα, παρουσιάστηκε ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν του πήρε χρόνο να απαντήσει στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν του έβαλε ούτε ουρές, ούτε υποσημειώσεις.

Στο αρχικό του σχόλιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως «θα διατηρήσω τη σχέση μου με τα ΜΜΕ, στα πλαίσια του νέου μου ρόλου. Αν εννοείται αν θα είμαι εγώ που θα βγάζω τις ειδήσεις, δεν θα το κάνω, θα υπάρχει λειτουργός. Οι δικές μου παρεμβάσεις θα είναι συγκεκριμένες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον χρειάστηκε χρόνο για να αποφασίσει απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως «όταν απευθύνθηκε σε μένα ο Πρόεδρος και ότι το σκέφτεται και ήθελε να δει αν είμαι θετικός, του είπα Πρόεδρε είμαι έτοιμος. Είναι μία πρόκληση για μένα να ανταποκριθώ σε αυτό το ρόλο, όμως όταν ο Πρόεδρος απευθύνθηκε σε μένα δεν έβαλε ούτε ουρές, ούτε υποσημειώσεις». Διαμήνυσε μάλιστα πως, «η ανησυχία μου ήταν ότι θα αναλάβω ένα δύσκολο ρόλο και αν θα είχα τα εργαλεία για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Δεν μπήκαν περιορισμοί ή επιθυμίες του ΠτΔ που έπρεπε να ικανοποιηθούν. Για μένα ήταν σημαντικό αυτό για να ξεκινήσω αμέσως».

Ερωτηθείς για το χρόνο που έγινε η κρούση από τον Πρόεδρο, υπέδειξε ότι «αυτό έγινε την Κυριακή, δύο μέρες πριν να ανακοινωθεί η απόφαση για διορισμό μου. Με πήρε τηλέφωνο από τη Νέα Υόρκη, με έπαιρνε και δεν απαντούσα, μου έστειλε ένα μήνυμα. Τον πήρα τηλέφωνο, με ενημέρωσε το Προεδρικό ότι είχε αποφασίσει και δύο μέρες μετά είχε ληφθεί η απόφαση».

Ο Πρόεδρος, συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε αφορά τη μεταρρύθμιση, όμως την επόμενη όταν πήγα στο Προεδρικό και ήταν εκεί η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, με τον υπεύθυνο του γραφείου του Προέδρου και αναφέρθηκαν στη μεταρρύθμιση. Ήταν σύντομη η συνάντηση. Είπα ότι θα τοποθετηθώ όταν λάβω πλήρη ενημέρωση. Θα είμαι θετικός αν είναι μία μεταρρύθμιση που δεν απαγορεύει στην Ελεγκτική Υπηρεσία να έχει φωνή. Θα έχω συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα».

Σημείωσε εξάλλου πως «τις καλές πρακτικές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη θα τις συνεχίσουμε και θεωρώ οι ειδικές εκθέσεις είναι καλή πρακτική. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Το έργο μας θα κριθεί στην πράξη. Έχω το δικό μου τρόπο έκφρασης και θα τον κρατήσω αυτό. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τον κ. Μιχαηλίδη. Θα ακολουθήσω τη δική μου πορεία, όπως έκανα τόσα χρόνια. Δεν έχω κανένα προβληματισμό για τον τρόπο έκφρασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιμένει ότι η Ομοσπονδία δεν είναι στο μενού της τριμερής ο Ερτουγρούλογλου
Διαψεύδει τον Τατάρ ο Πρόεδρος-«Δεν υπάρχει οτιδήποτε που είναι ανοιχτής ατζέντας»
Απορρίπτει το Υπουργείο Γεωργίας το δημοσίευμα του Politico για τον ρόλο Καδή στην περίπτωση του ΟΕΔΑ Πεντακώμου
Πάνω από 300 σελίδες το πόρισμα του εμπειρογνώμονα για τη Μονή Αββακούμ-«Βλασφημία το βιβλίο»
Κρατά τις καλές πρακτικές Οδυσσέα ο Γ. Ελεγκτής-Θα δημοσιεύει ειδικές εκθέσεις, κάνει βήμα πίσω από ΜΜΕ
Απορρίπτει το 4+1 η Κυβέρνηση-Δεν θέλει τριμερή κοινωνικού χαρακτήρα αλλά ουσίας
Σε ρυθμούς τριμερούς μπήκε το Κυπριακό, ερώτημα η κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας
Ψηλός ο κίνδυνος για κατάρρευση του Λιβάνου-Οι φόβοι για ογκώδεις μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο
Ξανά ΕΣΤΙΑ σταθερότητας για την περιοχή η Κύπρος εν μέσω κλιμάκωσης
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ