Σε πέντε μήνες έτοιμες οι πρόσθετες λωρίδες στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου για αποσυμφόρηση της κίνησης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για δημιουργία επιπρόσθετων λωρίδων στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, με σκοπό την αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης από και προς τις ελεύθερες περιοχές, με το χρονοδιάγραμμα να προνοεί την ολοκλήρωσή του έργου εντός των επόμενων πέντε μηνών.

Τόσο το Υπουργείο Μεταφορών, όσο και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, βρίσκονται σε συνεχή επαφή σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις, ενώ αυτή τη στιγμή μετά από παραλαβή αριθμού προσφορών που έχουν ληφθεί, γίνεται ενδελεχής αξιολόγηση.

Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρώτος Εκτελεστικός Λειτουργός των Δημοσίων Έργων, Κώστας Κωνσταντίνου, εξήγησε πως στο σημείο παρατηρείται τις περισσότερες φορές μεγάλη συμφόρηση για την έλευση από και προς τις ελεύθερες περιοχές, με τη δημιουργία των επιπρόσθετων λωρίδων, να αποσκοπούν στη λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, «γίνονται διευθετήσεις ώστε να δημιουργηθούν τρία σημεία ελέγχου στην κάθε πλευρά, κάτι το οποίο εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στη διέλευση από και προς τα κατεχόμενα».

Μέρος του έργου, διευκρίνισε, «εμπίπτει στις ελεύθερες περιοχές και το άλλο μέρος στη Νεκρή Ζώνη. Είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες». Αναφερόμενος στο κομμάτι που εμπίπτει στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Κωνσταντίνου εξήγησε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε προκηρύξει διαγωνισμό για τον οποίο έλαβε αριθμό προσφορών και αυτή τη στιγμή αξιολογούνται ενδελεχώς.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά το κομμάτι που εμπίπτει στη Νεκρή Ζώνη, ο κ. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι οι διαδικασίες θα γίνουν από την UNVP, δηλαδή θα γίνουν προσφορές από τα Ηνωμένα Έθνη και η κοινοπραξία θα πραγματοποιηθεί από ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή εταιρεία.

Ο κ. Κωνσταντίνου υπέδειξε εξάλλου πως, «από πλευράς μας, έχουν γίνει οι σχεδιασμοί για όλο το κομμάτι που ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, παρ’ όλα αυτά για να λειτουργήσει το όλο έργο, θα πρέπει να γίνει και το αντίστοιχο από την άλλη πλευρά».

Περαιτέρω, σημείωσε πως οι μηχανικοί του Τμήματος προχώρησαν στο σχεδιασμό του έργου, ενώ ενεπλάκησαν και άλλες Υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει λειτουργικό.

Ερωτηθείς ως προς το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «δεδομένου του ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα σε ότι αφορά στις προσφορές, θα χρειαστούν δύο μήνες για την αξιολόγησή τους και άλλους τρεις μήνες ως προς την υλοποίηση του κομματιού που εμπίπτει στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του έργου που εμπίπτει στη Νεκρή Ζώνη, ο ίδιος σημείωσε ότι, η διαδικασία είναι διαφορετική, όμως λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία είχε ακολουθηθεί ξανά ως προς τη δημιουργία των άλλων οδοφραγμάτων, το Τμήμα κατέχει την εμπειρία.

Καταληκτικά, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως, «με τις μελέτες που έχουν γίνει από το Τμήμα, η δημιουργία των επιπρόσθετων λωρίδων, ενδέχεται να βοηθήσει και να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά τη συμφόρηση, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα σκαριά πρόσθετη λωρίδα προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου για αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ένας 17χρονος για τη συμπλοκή στις Φοινικούδες-Εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα
Άφησε το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο σε ανοιχτό χώρο και του έκλεψαν 5,500 ευρώ
Διέρρηξε οικία και τον αντιλήφθηκαν-Πήδηξε από το παράθυρο για να διαφύγει 42χρονος
Επανήλθαν τα συστήματα ελέγχου στα αεροδρόμια-«Αναγκαστική η αναβάθμιση λόγω των απειλών»
Στο φάκελο των ανεξιχνίαστων η υπόθεση με τα απειλητικά email σε σχολεία-Δεν εντοπίστηκε ο αποστολέας
Ζυμώσεις για να συνεχίσει ο θεσμός των Συμβασιούχων Αστυνομικών-Ψάχνουν τη χρυσή τομή στη Βουλή
Σε πέντε μήνες έτοιμες οι πρόσθετες λωρίδες στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου για αποσυμφόρηση της κίνησης
Δύο μήνες στο περίμενε για την έκθεση που ζήτησε η Μιχαηλίδου-Σιγή ασυρμάτου από Αστυνομία και ΥΚΕ
Προβλήματα στο σύστημα της Αστυνομίας προκάλεσαν έμφραγμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Τεράστιες ουρές (pics)
Διέδιδε αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών-Συνελήφθη 57χρονος στη Λευκωσία