Στην Αίγυπτο για το Mediterranean Offshore Conference ο Υπουργός Ενέργειας

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου αναχωρεί για την Αίγυπτο, όπου το πρωί της Κυριακής θα συμμετάσχει στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για θέματα ενέργειας «Mediterranean Offshore Conference», στην Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Παπαναστασίου θα είναι εκ των κύριων ομιλητών στην έναρξη του συνεδρίου, μαζί με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Karim Badawi.

Θα συμμετάσχει και σε Υπουργική Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «Προώθηση συμμαχιών και συνεργασίας για την οικονομική αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (Fostering Alliances and Partnerships along the path towards monetizing the East Mediterranean gas).

Στο περιθώριο του «Mediterranean Offshore Conference», ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί αύριο, κατ’ ιδίαν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Υπουργό Πετρελαίου, ενώ προγραμματίζεται να έχει και χωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπείες υψηλόβαθμων στελεχών της ιταλικής εταιρείας ENI και της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC).

Τη Δευτέρα ο κ. Παπαναστασίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου της εταιρείας Rashpetco στην πόλη Rashid, καθώς και το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου της εταιρείας Egyptian LNG στην πόλη Idku, όπου μαζί με άλλους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου.

Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ
Μόνο οι άνω των 100 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους
Ο Ταταρ ισχυρίζεται ότι τα υποτιθέμενα εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι»
Επαφές Προέδρου με Τ/κ ένα βήμα πριν την Γενεύη-Διαβεβαιώσεις ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Ακυρώνουν το πτυχίο Ιμάμογλου για να μην κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος-Πατούν σε μεταγραφή στα κατεχόμενα
Πώς αποτιμούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές τους σχεδιασμούς για ενιαία αμυντική πολιτική-Προσδοκίες και επιφυλάξεις