Σε δίκη ο αρχιδεσμοφύλακας, κατάδικοι και άλλοι δύο για εισαγωγή ναρκωτικών στις Κεντρικές

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, παραπέμφθηκαν συνολικά πέντε πρόσωπα, 27 Δεκεμβρίου 2023, σε σχέση με την υπόθεση ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στην κατοχή αρχιδεσμοφύλακα, τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα εισάγονταν στις Κεντρικές Φυλακές.

Πέραν του 59χρονου μέλους του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν δύο κατάδικοι, που επίσης είχαν συλληφθεί, καθώς άλλα δύο πρόσωπα, 30 και 29 ετών, ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και εισαγωγή απαγορευμένων ουσιών στις Κεντρικές Φυλακές. Επιπρόσθετα, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και το αδίκημα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, που αφορά τον αρχιδεσμοφύλακα.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των αδικημάτων, στην κατοχή του αρχιδεσμοφύλακα εντοπίστηκαν 13 τεμάχια άσπρου χαρτιού εμποτισμένα με συνθετική ναρκωτική ουσία τάξεως Β, τα οποία θα μετέφερνε εντός των Φυλακών κατά την ώρα εργασίας του, έναντι αμοιβής που είχε λάβει, τα οποία θα κατέληγαν σε άλλα πρόσωπα.

Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος, την 24η Δεκεμβρίου 2023, προμήθευσε στον ένα εκ των δύο κρατουμένων, με ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Β, δηλαδή με τρία τεμάχια άσπρου χαρτιού εμποτισμένα με συνθετική ναρκωτική ουσία τάξεως Β, ενώ τα χρήματα φέρεται να τα έλαβε από τον δεύτερο κατάδικο, καθώς και τον 30χρονο.

Παράλληλα, αναφέρεται πως ο αρχιδεσμοφύλακας κατά ή περί τον Δεκέμβριο στη Λευκωσία, απέκτησε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, παρά το γεγονός πως γνώριζε ότι το ποσό αυτό αποτελούσε έσοδο από την διάπραξη της κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, τρεις ημέρες πριν την σύλληψη του, φέρεται να εισήγαγε τρία τεμάχια άσπρου χαρτιού εμποτισμένα με συνθετική ναρκωτική ουσία στις Κεντρικές Φυλακές, τα οποία προμηθεύτηκε από τον 29χρονο, ο οποίος συνολικά του παρέδωσε δεκατρία τεμάχια.

Πέραν των δύο κατάδικων που εκτίουν ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, μεταξύ των οποίων καταβολή εγγύησης και να παρουσιάζονται στον αστυνομικό σταθμό.

Στην επόμενη ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν παραδοχή ή μη παραδοχή. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχιδεσμοφύλακας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανακρινόμενος προέβη σε παραδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας