Δεν είναι αρκετά τα μέτρα της ΚΟΠ απαντά ο Πρόεδρος-Προανήγγειλε επιπρόσθετες αποφάσεις

Κόκκινη κάρτα στο αίτημα της Κυβέρνησης, που τους μεταφέρθηκε μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, έβγαλαν ομόφωνα οι παράγοντες όλων των ομάδων της Α Κατηγορίας και η ΚΟΠ, όπως επίσης και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, ενώ σε περίπτωση που εν τέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει στο μέτρο με την απαγόρευση φιλάθλων σε όλους τους αγώνες, τότε το κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν το εν λόγω μέτρο, το οποίο όπως ενημέρωσαν τον Μάριο Χαρτισώτη θα είναι καταστροφικό από όλες τις απόψεις, ενώ από την άλλη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, έχει προαναγγείλει επ' αόριστον απεργία.

Μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε η ανακοίνωση της ΚΟΠ, η οποία επίσης διαφωνεί με το μέτρο για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, σημειώνοντας πως αναγνωρίζει και το δικαίωμα των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων να μπορούν να παρακολουθούν το αγαπημένο τους άθλημα.

Από εκεί και πέρα, η ΚΟΠ υπέδειξε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, πως έλαβε ήδη μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να διαφανεί η αποτελεσματικότητα του, σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία θα επανέλθει.

Επιπρόσθετα του μέτρου, η ΚΟΠ τονίζει πως έγινε σύσταση στον Αθλητικό Δικαστή για εξαντλητική εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προνοούνται στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων προνοούν για ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι εμπλέκονται σε σοβαρά επεισόδια:

-Μηδενισμό από ένα ή περισσότερους αγώνες
-Ολικό ή μερικό κλείσιμο σταδίων ή απαγόρευση εισόδου στα στάδια συγκεκριμένων φιλάθλων
-Αφαίρεση βαθμών
-Πρόστιμο μέχρι μισό εκατομμύριο ευρώ
-Υποβιβασμό

Ως εκ τούτου, παράγοντες και ΚΟΠ, συμφωνούν πως δεν θα πρέπει να ληφθούν αυτή τη στιγμή επιπρόσθετα μέτρα αλλά θα πρέπει να δοθεί χρόνος, με την μπάλα πλέον να βρίσκεται στα πόδια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διαμήνυσε τις τελευταίες ημέρες, πως δεν θα επιτρέψει να τίθενται σε κίνδυνο ζωές και πως η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι πάνω από όλα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εάν ο Πρόεδρος διαφωνήσει με τις θέσεις της ΚΟΠ και των παραγόντων, προχωρώντας με το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε.

Προανήγγειλε νέα μέτρα ο Πρόεδρος

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, κληθείς να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος για τις αποφάσεις της ΚΟΠ, ανέφερε πως απόψε θα ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα, αφού τα μέτρα της Ομοσπονδίας δεν είναι αρκετά, αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΠ σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά της οπαδικής βίας και ποια θα είναι η απάντηση της πολιτείας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι τα μέτρα της ΚΟΠ που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι όμως αρκετά».

«Ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση έναντι της ασφάλειας και του τελευταίου πολίτη αυτού του τόπου και απόψε θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα και μάλιστα μέτρα νομοθετικής φύσεως», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως κάποια εξ αυτών να μην είναι αρεστά σε κάποιους και πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός αλλά ωφέλιμος.

«Η προτροπή για αυστηροποίηση των ποινών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απόψε θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις ότι τιμωρείται η πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ακουστούν πρώτα τα μέτρα και αν ακολούθως υπάρχουν αντιδράσεις η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

«Δεν παίζουμε με την ασφάλεια κανενός πολίτη αυτού του τόπου», επανέλαβε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι την επομένη του επίμαχου παιχνιδιού μίλησε με τη μητέρα του τραυματισμένου παιδιού και σημείωσε πως όποιος είναι γονέας δεν μπορεί να ένιωθε ικανοποιημένος ακούγοντας τα όσα πέρασε αυτό το παιδί.

«Επαναλαμβάνω ότι πρόσθετα μέτρα θα ανακοινωθούν απόψε. Αν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε. Τα μέτρα ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή, έγινε η προεργασία, αναμέναμε να ακούσουμε, ακούσαμε, είδαμε και θα προχωρήσουμε», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ώρα μηδέν για τη Ράφα-Ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν, ξεκινά εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν-Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο