Υπό προστασία μάρτυρας που αναστάλθηκε η φυλάκιση του ο καταζητούμενος για τους πυροβολισμούς στο Γέρι

Σε συγκεκριμένη κατεύθυνση βρίσκονται οι έρευνες, σε σχέση με την ρίψη χειροβομβίδας και τη ρίψη πυροβολισμών, που στόχο είχαν να σταλούν συγκεκριμένα μηνύματα σε επιχειρηματία, με την Αστυνομία να προχωρεί στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, σε βάρος ενός προσώπου.

Αστυνομική πηγή ανέφερε πως πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε και στο παρελθόν την Αστυνομία, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως ο καταζητούμενος το 2019 συνελήφθη για υπόθεση 15 κιλών κοκαΐνης, για την οποία το Κακουργιοδικείου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 ετών. Ωστόσο, το εν λόγω πρόσωπο, που μετατράπηκε σε βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον άλλου προσώπου, τον Ιούνιο του 2020 εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ και τον Φεβρουάριο του 2023, αναστάλθηκε η ποινή φυλάκισης του. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα δύο πρόσωπα, σε ποινές φυλάκισης οκτώ και 22 χρόνια, τα οποία εκτίουν τις ποινές τους.

Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, το πρόσωπο αυτό κατονόμασε ο επιχειρηματίας μετά τη ρίψη χειροβομβίδας, στις 7 Ιανουαρίου 2024, σε πολυκατοικία που είναι ιδιοκτησίας του, αναφέροντας πως είχε δεχθεί απειλές, ενώ μετά και την ρίψη πυροβολισμών, στις 16 Ιανουαρίου, ο στόχος επέμεινε στην ίδια γραμμή.

Ως εκ τούτου, μετά και από ορισμένες εξετάσεις, η Αστυνομία αιτήθηκε και εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του εν λόγω προσώπου τον οποίο και καταζητείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως αναφέρεται από πλευράς Αστυνομίας, το πρόσωπο αυτό φαίνεται να διαμένει στα κατεχόμενα.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις γύρω από τις δύο εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του επιχειρηματία, από την σκηνή των οποίων παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδοχή Αστυνομίας-Συνέλαβε λάθος πρόσωπο για τη ρίψη κροτίδας στο Αμμόχωστος

Δειτε Επισης

Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία