Παραδοχή Αστυνομίας-Συνέλαβε λάθος πρόσωπο για τη ρίψη κροτίδας στο Αμμόχωστος

Σε φιάσκο των Αρχών εξελίχθηκε η σύλληψη οπαδού, τον οποίο η Αστυνομία θεωρούσε ως ύποπτο για την ρίψη κροτίδας εντός αγωνιστικού χώρου στο Αμμόχωστος, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και ΑΠΟΕΛ.

Σε βάρος του 22χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής και είχε οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου που είχε διατάξει την κράτησή του για δύο μέρες, ωστόσο 24 ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 22χρονος δεν βρισκόταν καν στο γήπεδο και ως εκ τούτου αφού διερευνήθηκε το άλλοθι του, αφέθηκε ελεύθερος. Γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα καθώς δεν διερευνήθηκε εκ των προτέρων εάν το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε μεταβεί στο γήπεδο, ενώ ερωτήματα εγείρονται και για την μαρτυρία στη βάση της οποίας εκδόθηκε από Δικαστή, τόσο το ένταλμα σύλληψης, όσο και η προσωποκράτησή του.

Τις πληροφορίες ότι επρόκειτο για λάθος πρόσωπο επιβεβαίωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε πως «το πρόσωπο αυτό κατά τη σύλληψή του έδωσε κάποιους ισχυρισμούς και πράγματι διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο αυτό δεν ήταν το πρόσωπο που εμπλέκεται».

Μάλιστα ο κος Ανδρέου ανέφερε πως πιθανόν να πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του 22χρονου, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε ότι ομοιάζει με το πρόσωπο που είχε συλληφθεί. « Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια λεπτομέρεια. Διερευνούμε δηλαδή, την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου, με το οποίο φαίνεται να υπάρχουν πολλές ομοιότητες εμφανισιακά».

Ο κος Ανδρέου είπε πως οι εξετάσεις συνεχίζονται για εντοπισμό του προσώπου που εμπλέκεται.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για τον αδελφό του προσώπου και εάν ελέγχθηκε εάν το πρόσωπο αυτό ήταν στο γήπεδο μέσω της κάρτας φιλάθλου, ο κος Ανδρέου είπε πως είναι κάτι που διερευνάται.

Δειτε Επισης

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και την Πέμπτη ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση τα Δικαστήρια
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Φασούρι-Διερευνώνται τα αίτια
Συνελήφθη 29χρονος για επίθεση αστυνομικού
Εξετάζει βιντεοσκοπημένο υλικό για την υπόθεση της Metamax-Eξακλουθεί να νοσηλεύεται ο 63χρονος
Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού που μεταφέρθηκε στο Παρίσι
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 50χρονος για τον φόνο του κουνιάδου του στην Πάφο
Αναβλήθηκε η δίκη για το φόνο του 52χρονου στην Ορμήδεια-Παραμένει υπό κράτηση ο «Κότας»