Ελεύθερος και ο ύποπτος για τον εμπρησμό σε όχημα αστυνομικού-Ένας μήνας, πέντε χτυπήματα στην Πάφο, ανεξιχνίαστα όλα

Ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί αφέθηκε ο 43χρονος Ελληνοκύπριος, που είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εμπρησμού σε όχημα αξιωματικού της Αστυνομίας στην Πάφο.

Ο 43χρονος, είχε συλληφθεί μετά από μαρτυρία που τον ενέπλεκε σε αντιπαράθεση και απειλές κατά του αστυνομικού, με αφορμή μία διαφορά που προέκυψε στο πλαίσιο της εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αφού όπως αναφέρει αστυνομική, σε βάρος του δεν προέκυψε μαρτυρία που να δικαιολογεί την περαιτέρω κράτηση του, ούτε την ποινική του δίωξη.

Την ίδια ώρα, στο κενό πέφτουν και οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου, σε σχέση με τις δύο εγκληματικές ενέργειες, σε διάστημα ενός μηνός, κατά δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, αφού από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα εξιχνίασης των υποθέσεων.

Μπορεί οι ανακριτές να διενήργησαν διάφορες έρευνες και να έλαβαν καταθέσεις, ωστόσο αδυνατούν να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις, αφού όπως μας αναφέρθηκε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι χειροπιαστό στα χέρια του ΤΑΕ Πάφου, που θα οδηγήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Επιπρόσθετα, ούτε από τις έρευνες εντός των Κεντρικών, οι οποίες έγιναν καθώς το πιθανότερο σενάριο τα κίνητρα των επιθέσεων να κρύβονται σε υποθέσεις που χειρίστηκαν οι δημόσιοι κατήγοροι, δεν προέκυψε οτιδήποτε. Ωστόσο, στο σενάριο οι εγκληματικές ενέργειες να έγιναν από τις Φυλακές, σίγουρα είναι με την συνεργασία προσώπων που εκτός Φυλακών, τα ίχνη των οποίων όμως αδυνατεί το ΤΑΕ Πάφου να εντοπίσει.

Επίσης, σε ότι αφορά την τέταρτη εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε στην Πάφο, η οποία ήταν σε κατάστημα ελαστικών που ανήκει σε 30χρονο υπόδικο, επίσης δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγούν σε συλλήψεις και ως εκ τούτου, παραμένει και αυτή η υπόθεση ανεξιχνίαστη. Επιπρόσθετα, ανεξιχνίαστη παραμένει άλλη μια εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα στην Πάφο. Πρόκειται για την βομβιστική επίθεση σε όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από κατάστημα πώλησης εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 233 εμπρησμοί και βόμβες το 2023-Έσπασαν το ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, στα τάρταρα η εξιχνίαση

Δειτε Επισης

Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος