Ολοκληρώθηκε και οδηγείται για μελέτη ο φάκελος για την κακομεταχείριση ασθενή από νοσηλευτή

Για μελέτη στο Αρχηγείο οδηγείται, ο φάκελος της υπόθεσης κακομεταχείρισης ηλικιωμένου από νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον αυτή θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες ή εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα που να δικαιολογούν την άμεση καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες καταθέσεις, τόσο από το νοσηλευτή που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση, όσο και από τους άλλους δύο νοσηλευτές που κατά την ημερομηνία όπου σημειώθηκε το περιστατικό, εργάζονταν στην ίδια βάρδια. Παράλληλα, καταθέσεις λήφθηκαν και από άλλα μέλη του προσωπικού του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), όπως επίσης και από τον ίδιο τον 70χρονο ασθενή και άλλο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε καταγγείλει την υπόθεση δημόσια.

Ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, ο φάκελος θα οδηγηθεί στο Αρχηγείο, το οποίο θα εξετάσει το μαρτυρικό υλικό, στη βάση του οποίου θα κριθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε εμπλεκόμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσε ο νοσηλευτής για την υπόθεση κακοποίησης ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ήδη ο ΟΚΥπΥ είχε προχωρήσει σε έκθεση για το περιστατικό και μετά από σχετικό αίτημα, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), έθεσε σε διαθεσιμότητα τον νοσηλευτή που φέρεται να μετέφερε τον ασθενή σε θάλαμο αλλαγής πληγών, ωστόσο τελεί σε αναμονή για το τι μέλει γενέσθαι για τους άλλους δύο νοσηλευτές, μέχρι και την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων.

Το περιστατικό προστίθεται σε άλλα σοβαρά περιστατικά κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η σύζυγος του ασθενή, αρχές Δεκεμβρίου ο 70χρονος είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο νοσηλευτής που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια η σύζυγός του ασθενή του είπε πως με εντολή γιατρού θα πρέπει να προχωρήσει σε μετάγγιση αίματος και πως θα τον μετακινήσει από τον θάλαμο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία, ο νοσηλευτής μετέφερε τον ασθενή στο μικρό δωμάτιο πληγών του νοσοκομείου και τον άφησε μόνο και κλειδωμένο στο χώρο, όπου παρά τις εκκλήσεις, τις φωνές και τα κλάματά του δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν, μέχρι την επόμενη μέρα που άλλαξε η βάρδια.

Δειτε Επισης

Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
To αδιέξοδο της επόμενης μέρας μετά την απόφαση για Θανάση-Η μπάλα αναπόφευκτα στο γήπεδο της Κυβέρνησης
Φωτιές σε δυο σημεία κοντά στο ΓΣΠ έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Βίντεο από τη Χαμάς με τον Ισραηλινό όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Καταγγελία στην Αστυνομία και από την λογίστρια της Μονής για παράνομη κράτηση περιουσιακών στοιχείων
«Ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και δεν άνοιγε»-Το χρονικό της φρίκης με το νεκρό βρέφος
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια
Μύρισε μπαρούτι έξω από νυχτερινό μαγαζί, απετράπη σύγκρουση στρατοπέδων-Διπλό «ντέρμπι» απόψε για Αστυνομία
Συνελήφθη 43χρονος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκε πιστόλι στην κατοχή του