Κατέθεσε ο νοσηλευτής για την υπόθεση κακοποίησης ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Γραπτή κατάθεση έδωσε στην Αστυνομία ο νοσηλευτής που φέρεται να μετέφερε και να άφησε ασθενή κλειδωμένο για ώρες σε μικρό δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με τις έρευνες για την υπόθεση να βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Την ίδια ώρα, αναμένεται και η τελική απόφαση για το εάν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι άλλοι δύο νοσηλευτές που στελέχωναν την βάρδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ολοκλήρωση των ερευνών υπολείπονται δύο καταθέσεις, ενώ το προηγούμενο διάστημα λήφθηκαν καταθέσεις, τόσο από τον ίδιο τον 70χρονο ασθενή, όσο και από την σύζυγό του, η οποία είχε προχωρήσει σε καταγγελία στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων, οι ανακριτές της υπόθεσης θα αποφανθούν κατά πόσο στη βάση των μαρτυριών, των στοιχείων που συνέλλεξαν και της έκθεσης γεγονότων του Οργανισμού, προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του νοσηλευτή. Στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.

Πάντως, μετά από αίτημα του Οργανισμού και για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ο νοσηλευτής που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμη εκκρεμεί σχετικό αίτημα και για άλλους δύο νοσηλευτές που εργάζονταν στην ίδια βάρδια.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη και είχε καταγγελθεί αρχικά στον ΟΚΥπΥ από τη σύζυγο του ασθενής, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν δημόσια, αφού ο ηλικιωμένος ασθενής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταφέρθηκε από τον εν λόγω νοσηλευτή στο μικρό δωμάτιο του νοσοκομείου, με την πρόφαση πως θα τον μετέφερε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω παρακολούθηση. Αντ΄αυτού, σύμφωνα με την καταγγελία ο 70χρονος ασθενής παρέμεινε για ώρες κλειδωμένος στο μικρό δωμάτιο και παρά τις εκκλήσεις, τις φωνές και τα κλάματά του, δεν τον άκουσε κανείς μέχρι το επόμενο πρωί.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας