Στην αγκαλιά της οικογένειάς του ο 19χρονος Έλληνας ναυτικός του St Nicolas

Στην Ελλάδα και κοντά στους δικούς του ανθρώπους βρίσκεται πλέον ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του ιρανικού στρατού.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας δόκιμος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε νωρίτερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο νεαρός ναυτικός για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του στο παρθενικό του ταξίδι και ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου» Επιπλέον ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

ναυτικος2

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» είπε ο Έλληνας ναυτικός, αλλά συμπλήρωσε πως «οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά».

Όπως σημείωσε «ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

ναυτικος3

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ναυτικός «έτρεξαν όλοι από εδώ και ο υπουργός Εξωτερικών και η υφυπουργός ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον καπετάνιο του άλλου πλοίου και να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά και εγώ και το υπόλοιπο πλήρωμα»

Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Αλλάζουν τα δεδομένα Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ -«Ο Πούτιν ίσως δεν διέταξε τη δολοφονία Ναβάλνι»
Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία
Έστησαν μικρό καρτέλ μέσα σε σχολεία στην Πάτρα-Ναρκωτικά ζυγαριές και ξυλοδαρμοί
Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes
Τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία-Ζημιές σε τέσσερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια