Οι Ερινύες από το παρελθόν αναξέουν τις πληγές στον ΔΗΣΥ-Η περίπτωση της Πάφου

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως τα φαντάσματα του παρελθόντος, κυκλοφορούν ακόμα στους διαδρόμους της Πινδάρου. Το γεγονός δηλαδή ότι το φιάσκο των διαγραφών, που τελικά δεν έγιναν ποτέ, όχι με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, δεν λύθηκε όταν έπρεπε, σήμερα ταλαιπωρεί το κόμμα και θα συνεχίσει να το ταλαιπωρεί με κάθε ευκαιρία.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Πάφου, όπου ο πρώην βουλευτής του κομματος, Κώστας Κωνσταντίνου, διεκδικεί το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης. Απέναντι του, για το επίσημο χρίσμα, έχει το μέλος του κόμματος, Μάριος Τσιέλεπος και για αυτό το κόμμα, ενέταξε τον ΕΟΑ Πάφου, ανάμεσα στις περιοχές που θα στηθούν κάλπες στις 27 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κομματική ή πολιτική η απομόνωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη; Πώς επηρεάζει ο ανασχηματισμός

Οι μόνες περιπτώσεις,, αυτή η απόφαση να ανατραπεί, είναι να υπάρξει κάποια συμφωνία για να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση του χρίσματος, ένας εκ των δύο υποψηφίων, είτε να υπάρξει κάποια συνεργασία με άλλο κόμμα που θα στηρίξει έναν εκ των δύο και συνεπώς ο ΔΗΣΥ να πάει με τη συγκεκριμένη επιλογή. Σενάριο πάντως που με βάση τα δεδομένα και στα άλλα κόμματα, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το ζήτημα που θέτει ο κ. Τσιέλεπος και συνδέεται με το θέμα των διαγραφών που δεν έγιναν ποτέ από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, υπήρξε υποστηρικτής της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη και μάλιστα εργάστηκε στο επιτελείο του. Ο για πέραν των δύο δεκαετιών βουλευτής του ΔΗΣΥ, διαφώνησε με την επιλογή Αβέρωφ και στήριξε ανοιχτά τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Για αυτό το λόγο βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός κόμματος, ωστόσο είναι γνωστό, πως τελικά, η προηγούμενη ηγεσία του ΔΗΣΥ, έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τις διαγραφές που είχαν προαναγγελθεί, όλων όσων στελεχών του κόμματος, στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το δικαιωμένο ΑΚΕΛ, ο πληγωμένος ΔΗΣΥ και οι διαφορετικές αφετηρίες του προεκλογικού

Με εκείνη την απόφαση διαφώνησαν πολλοί. Μεταξύ αυτών και στελέχη της ηγεσίας αλλά και πρώην στελέχη της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ωστόσο και η νέα ηγεσία, θεωρώντας πως είναι δεσμευμένη από εκείνη την απόφαση, δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αντιθέτως, πέραν από την περίπτωση της Πάφου και σε άλλους δήμους, φαίνεται έτοιμη να στηρίξει υποψηφίους που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές.

Κάτι με το οποίο διαφώνησε δημόσια ο νομικός σύμβουλος του κόμματος, Κρις Τριανταφυλλίδης, με τη σημερινή ηγεσία, ωστόσο, να υπογραμμίζει πως είναι ο πλέον δημοκρατικός τρόπος για να γίνει η επιλογή υποψηφίων, αξιοκρατικά. Για όσους διαφωνούν με την απόφαση της ηγεσίας, τίθεται το θέμα των α λα καρτ αποφάσεων, αφού για κάποιους ίσχυσε ως ανασταλτικός παράγοντας η στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη και για κάποιους άλλους όχι. Υποδεικνύεται μάλιστα ότι η ανοχή με τις μη διαγραφές, μετατράπηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε επιβράβευση, όσων πήγαν κόντρα στο κόμμα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πάντως, αυτή τη φορά η ηγεσία, είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τις τυχών ανταρσίες που θα προκύψουν στις επικείμενες εκλογές, είτε αυτές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε τις Ευρωεκλογές. Σε εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε, ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής του κόμματος, προειδοποίησε για τα όσα περιμένουν, όσους πάνε απέναντι από τις επιλογές του κόμματος, ενώ μεταξύ άλλων εκφράζει και την προσωπική του άποψη ότι, «δυστυχώς μέχρι τώρα οι περιπτώσεις απειθαρχίας και εκλογικής καταπολέμησης του κόμματος από μέλη του, δεν αντιμετωπίστηκαν πειθαρχικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το καλό και το κακό σενάριο για τον ΔΗΣΥ και ο διψήφιος αριθμός εκκρεμοτήτων

Ένα επιπλέον θέμα που δημιουργείται στην Πάφο, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο κ. Κωνσταντίνου, είναι απέναντι και στην υποψηφιότητα του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. Άλλωστε, είναι καλά γνωστό στην τοπική κοινωνία της Πάφου, αλλά και ευρύτερα, πως τα δύο στελέχη του κόμματος, δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις. Συνεπώς, υπάρχει η πιθανότητα, ο υποψήφιος του κόμματος για τον Επαρχιακό Οργανισμό, να μη στηρίζει την υποψηφιότητα, του κόμματος για τον μητροπολιτικό δήμο. Πράγμα βεβαίως που δεν είναι μόνο οξύμωρο, αλλά αντιβαίνει και του Καταστατικού του κόμματος.

Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ο κ. Τσιέλεπος, κατήγγειλε ότι ο κ. Κωνσταντίνου, στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα της Μαίρης Λάμπρου για τον δήμο Πάφου. Πράγμα ωστόσο για το οποίο δήλωσε άγνοια η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες, γίνεται μια προσπάθεια για να καμφθούν οι αντιστάσεις και να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να μην φτάσουν μέχρι το στήσιμο καλπών.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στον δήμο δυτικής Λεμεσού, όπου ο κοινοτάρχης Λόφου, Νίκος Σπύρου και ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού, διεκδικούν το χρίσμα για τον δήμο δυτικής Λεμεσού. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τη συγκεκριμένη περίπτωση, θα καταλάβει ότι δύο στελέχη του κόμματος, αναμένουν να δουν ποια θα είναι η οριστική απόφαση, που μάλλον θα ληφθεί μέσα από τις κάλπες στις 27 του μήνα, για να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, στον δήμο του οποίου διεκδικούν τη δημαρχία.

Την ώρα μάλιστα, που όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν για τον συγκεκριμένο δήμο, συγκλίνουν στο γεγονός, ότι ο νυν δήμαρχος Ύψωνα, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και τα κόμματα του κέντρου, δύσκολα χάνει, από οποιονδήποτε κι αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιλέξει ως υποψήφιο.

Και στη Λεμεσό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιον θα επιλέξει τελικά το κόμμα για τη θέση του αντιδημάρχου. Ήδη υπάρχει καταγεγραμμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ενδιαφέρον τριών υποψηφίων και η τελική απόφαση θα ληφθεί, στην κάλπη. Όπως και στη Λάρνακα, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού, με τους Ευάγγελο Ευαγγελίδη και Χάρη Μίλλα να διεκδικούν το χρίσμα, ενώ αναμένονται εξελίξεις στο Παραλίμνι, σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασιών της Πινδάρου με άλλα κόμματα για την υποψηφιότητα Νικολέτου. Αν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε θα στηθούν κάλπες και για το Παραλίμνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Πρώτο το ΑΚΕΛ, τρίτο το ΕΛΑΜ, στα τάρταρα τα κόμματα της συμπολίτευσης

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»