Διαμαρτυρία για τη δικαστική μεταρρύθμιση έξω από το Προεδρικό-«Nτροπή», όχι στη δικτατορία» (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας Ισραηλινοί που βρίσκονται στην Κύπρο, κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο για τις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ. Οι συγκεντρωμένοι, άτομα όλων των ηλικιών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την δικαστική μεταρρύθμιση που προωθείται στη χώρα τους, ενάντια στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις και στο Ισραήλ.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο παρά το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 9:00 π.μ., καθώς στις 10:00 π.μ. αναμενόταν η άφιξη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. Κρατώντας σημαίες του Ισραήλ και πλακάτ, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα όπως «ντροπή», «όχι στη δικτατορία», «η δημοκρατία θα νικήσει, ο Νετανιάχου στη φυλακή», «σώστε τη δημοκρατία του Ισραήλ». Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, είναι Ισραηλινοί πολίτες που έφτασαν από όλες τις πόλεις της Κύπρου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της Τριμερούς Συνόδου.

500

Σημείωσαν, ακόμα, ότι διαμαρτύρονται γιατί η δικαστική μεταρρύθμιση στη χώρα τους προωθείται όσο είναι σε εξέλιξη η δίκη του Νετανιάχου για διαφθορά, όπου αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες. Εξήγησαν ότι την εναντίωσή τους στη δικαστική μεταρρύθμιση πυροδοτεί η σύγκρουση συμφέροντος, λόγω της δικαστικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, εναντίον του Βενιαμίν Νετανιάχου.

600

Η διαμαρτυρία κορυφώθηκε κατά την άφιξη της πομπής που συνόδευε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο στι 10:30π.μ. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά, ενώ στο σημείο η παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν ισχυρή.

Δειτε Επισης

Το πόθεν έσχες, οι ανθοί από το Παλαιχώρι και η ανάγκη για διαφάνεια
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ, τελευταίος γύρος συναντήσεων-Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις συνεργασιών
Τα ορόσημα του Δεκεμβρίου καθορίζουν την πορεία του Κυπριακού το 2024
Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»
Ενημέρωσε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις στον Αγ. Δομέτιο ο Γιωργάλλας-Παρουσίασε οπτικό υλικό
Ποιοι ευρωβουλευτές εκφράζουν ενδιαφέρον για τις επικείμενες Εκλογές
Ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές ο Γιαννάκης Κοιτάζος
Απαντά στον ΔΗΣΥ το Υπ. Οικονομικών-«Δεν αυξάνει την απασχόληση στο δημόσιο η αποπαγοποίηση θέσεων»
Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή για τις συστάσεις GRECO στην Κυβέρνηση
Ενημέρωσε Σίσι και Αμπντάλλα για την πρόταση για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου ο Πρόεδρος