Σε δίκη ο κατάδικος για την απόπειρα φόνου εναντίον συγκρατούμενου του εντός των Κεντρικών

Εννέα σχεδόν μήνες μετά την απόπειρα φόνου στις Κεντρικές Φυλακές, όταν 22χρονος φέρεται να αποπειράθηκε να στραγγαλίσει 43χρονο κατάδικο, οι Αρχές προχωρούν με την καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για την επίθεση σε κατάδικο από συγκρατούμενό του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ΤΑΕ Λευκωσίας ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες τον φάκελο της υπόθεσης και μετά από έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία άναψε το πράσινο φως, αποφάσισε να καταχωρήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, με τον 22χρονο να αναμένεται να βρεθεί στο εδώλιο, αντιμέτωπος με το αδίκημα της απόπειρας φόνου.

Οι Αρχές, αφού συνέλαβαν τον κρατούμενο μετά την απόπειρα φόνου, τον ανέκριναν και στη συνέχεια έλαβαν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα που ήταν παρών στο χώρο, κατά τη διάρκεια της απόπειρας φόνου, τα οποία επενέβησαν και γλύτωσαν τον 43χρονο από τα χέρια του φερόμενου θύτη.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, κρίθηκε ότι ο 22χρονος αλλοδαπός έπρεπε να εξεταστεί από ψυχίατρο, ώστε να διαφανεί κατά πόσο είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Ως εκ τούτου, αφότου ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις, έστειλαν τον νεαρό σε ψυχίατρο, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για καταχώρηση της υπόθεσης, αφού έκρινε ότι ο φερόμενος θύτης είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δίκη.

Όπως διαμήνυσε αρμόδια πηγή, η καταχώρηση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει των επόμενων ημερών, ώστε να οριστεί δικάσιμος κατά την οποία θα απαντήσει ο 22χρονος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 28 Ιανουαρίου, αφού πρώτα τα δύο πρόσωπα λογομάχησαν. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός επιτέθηκε και άρπαξε από το λαιμό τον Ελληνοκύπριο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως, επενέβησαν άλλοι κρατούμενοι, που απομάκρυναν τον αλλοδαπό, ενώ ο Ελληνοκύπριος όταν συνήλθε ζήτησε να κληθεί η Αστυνομία, για να καταγγείλει το περιστατικό. Μάλιστα, εξέφρασε τον ισχυρισμό πως είχε προειδοποιήσει για τη συμπεριφορά του αλλοδαπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές-Δύο δεσμοφύλακες στο Νοσοκομείο

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα