Συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές-Δύο δεσμοφύλακες στο Νοσοκομείο

Συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις Κεντρικές Φυλακές, έπειτα από την οποία τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Κεντρικές, κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια, ενώ πρόσωπο που δέχθηκε την επίθεση από συγκρατούμενους του, στην προσπάθεια του να γλιτώσει μετέβη προς το γραφείο των δεσμοφυλάκων. Εκεί, όταν οι δεσμοφύλακες επιχείρησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή και να επιβάλουν τη τάξη δέχθηκαν χτυπήματα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις δεσμοφύλακες, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για να τύχουν των Πρώτων Βοηθειών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε άλλο ένα παρόμοιο επεισόδιο μεταξύ κρατούμενων, με τους δεσμοφύλακες να φωνάζουν για άλλη μια φορά για την έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση.

Υπενθυμίζεται πως, την Τρίτη σημειώθηκε νέα απόπειρα αυτοκτονίας, για την οποία ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων αποτάθηκε στη Διεύθυνση, ζητώντας ενημέρωση, τόσο ως προς τα γεγονότα, όσο και για τις ενέργειες που έγιναν για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα.

Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, η συμπλοκή έλαβε χώρα περίπου στις 3 μ.μ., με τους δεσμοφύλακες να επεμβαίνουν άμεσα και να αποκαθιστούν την τάξη.

Αναφορικά με τους καταδίκους, σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν τραυματίες, ωστόσο για τρεις ελήφθησαν άμεσα πειθαρχικά μέτρα και τέθηκαν υπό περιορισμό από την Διεύθυνση των Φυλακών.

Συμπληρώνεται ότι τρεις δεσμοφύλακες έχουν επισκεφθεί προληπτικά τους προσωπικούς τους ιατρούς, σε έναν εκ των οποίων χορηγήθηκε άδεια ασθένειας για μυϊκό πρόβλημα.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Αεροπορική εταιρεία μηδένισε το κοντέρ για αιωνόβια επιβάτη-Είναι 101 και την έβγαλε... ενός