Φουντώνει η κόντρα Ελεγκτή και Εισαγγελέα-Καταγγέλλει απροκάλυπτη επίθεση ο Οδυσσέας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, σε σχέση με τις διαδικασίες και το κόστος για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας, κάνοντας λόγο για ακόμα μια απρόκλητη επίθεση προς το πρόσωπο του.

Ο Γενικός Ελεγκτής, εκφράζει την έκπληξη του για τη βεβαιότητα του Γενικού Εισαγγελέα, ότι πίσω από την δημοσιοποίηση της έκθεσης βρίσκεται ο ίδιος, ενώ υποδεικνύει πως αυτό το γεγονός τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα κόντρα Οδυσσέα με Σαββίδη για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας που θα κοστίσει 45 εκ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, «στις 18.9.2023, ασκώντας τις συνταγματικές μας εξουσίες, διαβιβάσαμε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων επιστολή με παρατηρήσεις μας ως προς το υπό προσφοροδότηση νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας. Για τους λόγους που εκτενώς εξηγούμε, εισηγούμαστε την ακύρωση του διαγωνισμού και αναμένουμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Χθες, συνέχισε ο Γενικός Ελεγκτής, «σε μία ακόμη απροκάλυπτη επίθεσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε με βεβαιότητα τον Γενικό Ελεγκτή ότι αυτός έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα, και μάλιστα ότι το έκανε για να πλήξει τον Γενικό Εισαγγελέα, τον οποίο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή του, ο Γενικός Ελεγκτής έχει θέσει στο στόχαστρό του».

«Σημειώνουμε κατ’ αρχάς ότι η επιστολή δεν είναι καν διαβαθμισμένη και θα μπορούσαμε να τη δώσουμε στη δημοσιότητα. Ωστόσο, δεν κρίναμε ότι υπήρχε τέτοιος λόγος. Συνεπώς η επιστολή εστάλη μόνο στους παραλήπτες που είναι σημειωμένοι σε αυτήν και σε κανένα άλλο. Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη βεβαιότητα του Γενικού Εισαγγελέα ότι είναι ο Γενικός Ελεγκτής που έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα. Αυτό το γεγονός τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αντέδρασε άμεσα ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος εξέδωσε γραπτή δήλωση, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε πως, «ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές ανέγερσης του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας έχουν γίνει από το κατά το νόμο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, που με την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη των λειτουργών του, σχεδιάζει και επιβλέπει την υλοποίηση αυτού του είδους των αναπτυξιακών Έργων», ενώ κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι, «διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη».

Ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει ότι εξ όσων έχει ενημερωθεί, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα απαντήσει δεόντως σε όλα τα σημεία που ο Γενικός Ελεγκτής θίγει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων μόλις στις 18 Σεπτεμβρίου του 2023, με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον Πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, την Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος.

«Λυπούμαι, όμως, που παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά ο Γενικός Ελεγκτής, προτού λάβει απαντήσεις σε ό,τι ζητά να ενημερωθεί από τις εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιες κυβερνητικές Υπηρεσίες και Τμήματα, ακολουθεί την προσφιλή τακτική του να δημοσιοποιεί τις εκθέσεις, επιστολές και παρατηρήσεις του παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κατά τρόπον που διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη εις βάρος εκείνων που κατά καιρούς θέτει στο στόχαστρό του», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου
Προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για το Αφροδίτη ο εκπρόσωπος της Chevron-«Βλέπουμε συνέργειες στην περιοχή»
Λετυμπιώτης: Πέρασε από πολιτικό σε τεχνικό επίπεδο η πρωτοβουλία για Γάζα