Νέα κόντρα Οδυσσέα με Σαββίδη για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας που θα κοστίσει 45 εκ.

Νέο πεδίο διαμάχης στην χρόνια κόντρα του Γενικού Εισαγγελέα με τον Γενικό Ελεγκτή, προστέθηκε σήμερα, με αφορμή αναφορές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη Βουλή, σε σχέση με την ανέγερση νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στις αναφορές του, έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κατάχρηση στα εμβαδά, ενώ εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού. Όπως ανέφερε το κτήριο θα έχει ύψος 13 ορόφων, ενώ το επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή είναι για έξι, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 45 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, για να απαντήσει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, υποδεικνύει πως, «ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές ανέγερσης του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας έχουν γίνει από το κατά το νόμο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, που, με την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη των λειτουργών του, σχεδιάζει και επιβλέπει την υλοποίηση αυτού του είδους των αναπτυξιακών Έργων».

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Σαββίδης, εκφράζει τη λύπη του και κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή, ότι πριν λάβει απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έσπευσε να δημοσιοποιήσει το θέμα, παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Υπηρεσίας του, «κατά τρόπον», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που να διαμορφώνεται αρνητική άποψη η κοινή γνώμη.

«Λυπούμαι όμως που παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά, ο Γενικός Ελεγκτής, προτού λάβει απαντήσεις σε ό,τι ζητά να ενημερωθεί από τις εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιες κυβερνητικές Υπηρεσίες και Τμήματα, ακολουθεί την προσφιλή τακτική του να δημοσιοποιεί τις εκθέσεις, επιστολές και παρατηρήσεις του παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κατά τρόπον που διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη εις βάρος εκείνων που κατά καιρούς θέτει στο στόχαστρό του», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Σε σχέση με την ουσία της υπόθεσης, ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέρει πως για το θέμα θα δοθεί απάντηση από τα Δημόσια Έργα. «Εξ όσων έχω ενημερωθεί, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα απαντήσει δεόντως σε όλα τα σημεία που ο Γενικός Ελεγκτής θίγει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων μόλις στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, την Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα
Τρεις συλλήψεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο
Απεβίωσε άλλος ένας κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε