Νέα κόντρα Οδυσσέα με Σαββίδη για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας που θα κοστίσει 45 εκ.

Νέο πεδίο διαμάχης στην χρόνια κόντρα του Γενικού Εισαγγελέα με τον Γενικό Ελεγκτή, προστέθηκε σήμερα, με αφορμή αναφορές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη Βουλή, σε σχέση με την ανέγερση νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στις αναφορές του, έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κατάχρηση στα εμβαδά, ενώ εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού. Όπως ανέφερε το κτήριο θα έχει ύψος 13 ορόφων, ενώ το επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή είναι για έξι, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 45 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, για να απαντήσει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, υποδεικνύει πως, «ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές ανέγερσης του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας έχουν γίνει από το κατά το νόμο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, που, με την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη των λειτουργών του, σχεδιάζει και επιβλέπει την υλοποίηση αυτού του είδους των αναπτυξιακών Έργων».

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Σαββίδης, εκφράζει τη λύπη του και κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή, ότι πριν λάβει απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έσπευσε να δημοσιοποιήσει το θέμα, παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Υπηρεσίας του, «κατά τρόπον», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που να διαμορφώνεται αρνητική άποψη η κοινή γνώμη.

«Λυπούμαι όμως που παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά, ο Γενικός Ελεγκτής, προτού λάβει απαντήσεις σε ό,τι ζητά να ενημερωθεί από τις εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιες κυβερνητικές Υπηρεσίες και Τμήματα, ακολουθεί την προσφιλή τακτική του να δημοσιοποιεί τις εκθέσεις, επιστολές και παρατηρήσεις του παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κατά τρόπον που διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη εις βάρος εκείνων που κατά καιρούς θέτει στο στόχαστρό του», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Σε σχέση με την ουσία της υπόθεσης, ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέρει πως για το θέμα θα δοθεί απάντηση από τα Δημόσια Έργα. «Εξ όσων έχω ενημερωθεί, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα απαντήσει δεόντως σε όλα τα σημεία που ο Γενικός Ελεγκτής θίγει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων μόλις στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, την Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Δειτε Επισης

Συνεχίζει την απεργία πείνας η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης-Για οκτώ χρόνια δεν είδε τα παιδιά της
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης
«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες στην νότια Γάζα, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη