Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Χριστοδουλίδης-Σειρά επαφών και συνάντηση με ΓΓ

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τις οποίες και θα προσφωνήσει στα 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί από την Αθήνα όπου την Παρασκευή παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του, θα παραστεί σε θεσμικές, πολυμερείς συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με εκπροσώπους ενεργειακών και επενδυτικών οργανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το άνοιγμα στον ΔΗΣΥ, οι διαφορετικές τάσεις και η συζήτηση για το μέλλον

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 18 Σεπτεμβρίου, στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Αειφόρου Ανάπτυξης την οποία θα προλογίσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της 78ης Γενικής Συνέλευσης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σειρά  διμερών συναντήσεων με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο ΓΓ των ΗΕ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και ακολούθως θα παραστεί στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης της Ολομέλειας της 78ης Γενικής Συνέλευσης την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του προς τιμή των συμμετεχόντων ηγετών στη Γενική Συνέλευση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου (στις 4.30μμ ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύκλο επαφών με άλλα κόμματα για εκλογικές συνεργασίες άνοιξε η ΔΗΠΑ

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 20 του μηνός θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Chevron International,  Clay Neff και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AJC (Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής) , Ted Deutch.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην Αρχιεπισκοπή.

Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με αντιπροσωπεία της εταιρείας Εrnst and Young, ενώ αργότερα θα δεχθεί αντιπροσωπεία της εταιρείας CVC Capital. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας EXXON.

Στις 22 Σεπτεμβρίου στις 7.10 μμ ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τέλος, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Queens College όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή προς τιμή του, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου, Δώρος Βενέζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»