Στην αντεπίθεση με ριπή κατά ΑΚΕΛ ο Αναστασιάδης-«Εσκεμμένη διαστρέβλωση, ανάξια απαντήσεως»

Συνέχεια στα όσα διαμείφθηκαν την Κυριακή, σε σχέση με την ανοικτή πρόσκληση του Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση, δίδει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στο ΑΚΕΛ και τις αιχμές που αφέθηκαν χθες από την Εζεκία Παπαϊώαννου, πως ξεγέλασαν τους πολίτες και πως ο Νίκος Αναστασιάδης, επιδιώκει να δει τον ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες εναντίον του το ΑΚΕΛ, υποδεικνύει πως όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη απάντησε πως ΔΗΣΥ και Νίκος Χριστοδουλίδης, «σε κανένα σημείο της συνέντευξης που είχε δώσει πριν μια εβδομάδα στον Φιλελεύθερο, ούτε ρωτήθηκα ούτε και παρότρυνα δήθεν τον ΔΗΣΥ να συμμετάσχει στην παρούσα Κυβέρνηση».

Και επισημαίνει πως, «η ερώτηση που μου υπεβλήθη ήταν ποια δημόσια συμβουλή θα δίδατε στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου και η απάντηση μου ήταν αυτολεξεί πως: ΄΄θα πρέπει να βρουν διαύλους επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας εκεί κι όπου αυτό υπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου''».

Την ίδια ώρα ο τέως Πρόεδρος διερωτήθηκε, «από πότε η συνεννόηση και η συνεργασία εκεί και όπου αυτό υπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου αποτελεί παρότρυνση στην όποια Κυβέρνηση;», για να υποδείξει πως, «η εσκεμμένη διαστρέβλωση από το ΑΚΕΛ και όσους την υιοθέτησαν είναι ανάξια απαντήσεως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επιδόσεις των υπουργών, οι σκέψεις για ανασχηματισμό και η μετακύλιση ευθυνών

Επιπλέον ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει πως, «τις αποφάσεις για το πώς θα πολιτευθεί ο ΔΗΣΥ ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην ηγεσία του κόμματος, η οποία τυγχάνει της καθολικής στήριξης όλων μας», ενώ καταλήγει τονίζοντας πως, «όσον και να ενοχλεί ή δυσαρεστεί κάποιους δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για ότι το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει για το καλό της πατρίδας μας αλλά και του ΔΗΣΥ στην υπηρεσία των οποίων ανάλωσα πέραν του ημίσεος της ζωής μου».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως, «την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε σαφές μήνυμα υπέρ της προσχώρησης του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση. Σήμερα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσκαλεί επίσημα τον ΔΗΣΥ να μπει στην κυβέρνησή του και υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές του «ταυτίζονται» με αυτές του ΔΗΣΥ. Τα διαδικαστικά προφανώς θα τα βρουν στη συνέχεια μεταξύ τους. Το σίγουρο είναι ότι όλα εξελίσσονται όπως τα είχαν σχεδιάσει προεκλογικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους πολίτες και να συνεχιστεί η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, η διακυβέρνηση της διαφθοράς και της σήψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει το άνοιγμα ΠτΔ η Αννίτα-«Ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση»

Δειτε Επισης

Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες
Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»
Παρουσίασε το όραμα του για την Αντιδημαρχία Λευκωσίας ο Χρ. Ιωσήφ
Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου