Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ακρούντα-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Ακρούντας κοντά στο Κρατικό Δάσος της Λεμεσού, η οποία μέχρι εκτιμάται ότι έχει κάψει δασική βλάστηση έκτασης περίπου 6,5 km2.

Κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μέχρι και την πλήρη κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

tria

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος με 25 πυροσβεστικά οχήματα, 8 προωθητές γαιών, 10 βυτιοφόρα και 141 άτομα. Επίσης, επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 23 άτομα, της Πολιτικής Άμυνας με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άτομα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν κοινότητες, εθελοντές, το Ινστιτούτο Κύπρου καθώς επίσης και 8 πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

dyo

exi

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνέδραμαν δύο πτητικά μέσα από την Ιορδανία, ενώ κατά την σύγκληση της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων στα πλαίσια της ενεργοποίησης του Σχεδίου «Ήφαιστος», αποφασίστηκε να μην ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός rescEU και ως εκ τούτου, δεν κρίθηκε αναγκαία η άφιξη των δύο αεροσκαφών τύπου Canadair τα οποία ήταν σε ετοιμότητα για να αποσταλούν από την Ιταλία.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε το πρωί επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απάντησε θετικά και έθεσε στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας πτητικά μέσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης συνεχίζονται με στόχο να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο το συντομότερο δυνατό.

penr

Μαρτυρία ότι ξεκίνησε από τον δρόμο

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούν οι Αρχές, ενώπιον των οποίων υπάρχει μαρτυρία ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και ξεκίνησε από ακαλλιέργητο σημείο, δίπλα από το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που έδωσε την σχετική μαρτυρία στην Αστυνομία τράβηξε και σχετική φωτογραφία. Για την υπόθεση ανακρίθηκε ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου δεν έχει προκύψει οτιδήποτε.

Δειτε Επισης

Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού λόγω πυρκαγιάς σε όχημα
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
To αδιέξοδο της επόμενης μέρας μετά την απόφαση για Θανάση-Η μπάλα αναπόφευκτα στο γήπεδο της Κυβέρνησης
Φωτιές σε δυο σημεία κοντά στο ΓΣΠ έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Βίντεο από τη Χαμάς με τον Ισραηλινό όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Καταγγελία στην Αστυνομία και από την λογίστρια της Μονής για παράνομη κράτηση περιουσιακών στοιχείων
«Ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και δεν άνοιγε»-Το χρονικό της φρίκης με το νεκρό βρέφος
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια
Μύρισε μπαρούτι έξω από νυχτερινό μαγαζί, απετράπη σύγκρουση στρατοπέδων-Διπλό «ντέρμπι» απόψε για Αστυνομία