Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς-Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση

Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στην περιοχή της Ακρούντας, κοντά στο Κρατικό Δάσος της Λεμεσού, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, η κατάσταση έχει βελτιωθεί από νωρίς και οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στο σημείο συνεχίζουν τις κατασβέσεις.

Στην περιοχή άρχισε το απόγευμα να πέφτει ελαφριά βροχή, η οποία δημιουργεί ελπίδες για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

tria

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς θα συνδράμουν δύο πτητικά μέσα από την Ιορδανία, ενώ κατά την σύγκληση της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων στα πλαίσια της ενεργοποίησης του Σχεδίου «Ήφαιστος», αποφασίστηκε να μην ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός rescEU και ως εκ τούτου, δεν κρίθηκε αναγκαία η άφιξη των δύο αεροσκαφών τύπου Canadair τα οποία ήταν σε ετοιμότητα για να αποσταλούν από την Ιταλία.

dyo

exi

Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε το πρωί επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απάντησε θετικά και έθεσε στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας πτητικά μέσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σημειώνεται πως, στη σύσκεψη της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Γεωργίας, Άμυνας, Μεταφορών, καθώς και οι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου Γεωργίας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, η Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας και όλες οι υποστηρικτικές Υπηρεσίες που λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

epta

Πάντως σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Ακρούντας Ιωνάς Ιωνά ανέφερε ότι καταστράφηκαν πλαστικές σωλήνες ποτίσματος και καλλιέργειες.  Ο κ. Ιωνά ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε σε σημείο που βρίσκεται δίπλα από δρόμο της κοινότητας. «Μόλις αντιληφθήκαμε τη φωτιά προσπαθήσαμε να την κατασβήσουμε, ωστόσο αυτό δεν έγινε κατορθωτό και δυστυχώς επεκτάθηκε» είπε.

penr

Μαρτυρία ότι ξεκίνησε από τον δρόμο

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούν οι Αρχές, ενώπιον των οποίων υπάρχει μαρτυρία ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και ξεκίνησε από ακαλλιέργητο σημείο, δίπλα από το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που έδωσε την σχετική μαρτυρία στην Αστυνομία τράβηξε και σχετική φωτογραφία. Για την υπόθεση ανακρίθηκε ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου δεν έχει προκύψει οτιδήποτε.

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι έριχναν πέτρες σε οχήματα στη Λευκωσία-Τραυματίστηκε ένα πρόσωπο
Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού λόγω πυρκαγιάς σε όχημα
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Φωτιές σε δυο σημεία κοντά στο ΓΣΠ έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Βίντεο από τη Χαμάς με τον Ισραηλινό όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Καταγγελία στην Αστυνομία και από την λογίστρια της Μονής για παράνομη κράτηση περιουσιακών στοιχείων
«Ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και δεν άνοιγε»-Το χρονικό της φρίκης με το νεκρό βρέφος
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια
Μύρισε μπαρούτι έξω από νυχτερινό μαγαζί, απετράπη σύγκρουση στρατοπέδων-Διπλό «ντέρμπι» απόψε για Αστυνομία