Στην πρίζα οι Αρχές υπό τον φόβο νέου κύκλου επεισοδίων-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδηλώσεις στη Λεμεσό

Καθοριστικές για την τροπή των πραγμάτων, σε σχέση με το ζήτημα του Μεταναστευτικού, ύστερα από τα γεγονότα της Χλώρακας, είναι οι επόμενες ώρες, όπου προγραμματίζονται τουλάχιστον δύο εκδηλώσεις, οι οποίες αξιολογούνται ως υψηλού κινδύνου από τις Αρχές. Το πλάνο των επιχειρήσεων μεταφέρετε από την Πάφο στη Λεμεσό, όπου απόψε και αύριο προγραμματίζονται δύο εκδηλώσεις από τα δύο στρατόπεδα, την ώρα όμως που παραμένουν και τα αυξημένα μέτρα στη Χλώρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια για το Σύρο-Ήταν ελεύθερος υπό όρους για κλοπές, ανοιχτή υπόθεση και για βία στην οικογένεια

Η πρώτη εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για απόψε στις οκτώ, στην περιοχή του Μόλου στη Λεμεσό και σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν μια σειρά από οργανωμένα σύνολα που απαιτούν αυστηρότερα μέτρα, τάσσονται υπέρ των κατοίκων της Χλώρακας και επικρίνουν έντονα τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών. Η δεύτερη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για αύριο, επίσης στη Λεμεσό, αυτή τη φορά στην περιοχή του Εναρίου και στην αφίσα που κυκλοφόρησε, γίνεται λόγος για «πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ».

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο εκδηλώσεις με εκ διαμέτρου διαφορετικούς σκοπούς, που έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές υπό το φόβο νέων επεισοδίων. Άλλωστε τα γεγονότα της Χλώρακας, έχουν προκαλέσει τεράστια πόλωση και τεράστιο χάσμα, ανάμεσα σε διάφορες κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που τάσσονται υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, αλλά και ανάμεσα στην ίδια την κοινωνία.

Πάντως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, αφού σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι και στα επεισόδια της Χλώρακας συμμετείχαν οργανωμένα σύνολα από άλλες πόλεις, δημιουργεί την εντύπωση πως ενδεχομένως κάποιοι να ετοιμάζουν αντίποινα. Ενώπιον των Αρχών βρίσκονται συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες όχι μόνο διερευνώνται, αλλά αποτελούν και τον οδηγό για το επίπεδο των μέτρων που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ειδικά σε Λεμεσό και Χλώρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό «αστυνόμευση» για επιβολή Τάξης η Αστυνομία-Διαδοχικά τα βέλη εντός και εκτός, πιέζουν οι καταστάσεις

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε, ότι ειδικά σε επίπεδο Αστυνομίας, μετά τα κενά και τις αδυναμίες που επιδείχθηκαν την περασμένη Κυριακή, όπου ουσιαστικά, παρά τις ενδείξεις οι Αρχές πιάστηκαν στον ύπνο και άφησαν τις μεμονωμένες ομάδες αλλοδαπών και κατοίκων να δρουν ανεξέλεγκτες για ώρες, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, από τη στιγμή που αφενός το κλίμα είναι πολωμένο και αφετέρου δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επιβολή του Νόμου και της Τάξης.

Πιο απλά, το επόμενο 48ωρο ενδεχομένως να είναι καθοριστικό για την Αστυνομία αλλά κυρίως για την ηγεσία της, η οποία σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, κατά τη θητεία της, έδειξε τεράστιες αδυναμίες διαχείρισης εκδηλώσεων, λειτούργησε σπασμωδικά, υποβάθμισε πληροφορίες και γενικά δεν έδειξε καμία ευελιξία για να λειτουργήσει έστω και μια φορά προληπτικά.

Ωστόσο πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια, δεδομένου της κατάστασης και της τροπής που παίρνουν τα πράγματα, αφού τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια. Συνεπώς, αναμένεται ότι το βάρος πλέον για τις Αρχές πέφτει στις δύο εκδηλώσεις της Λεμεσού, όπου αναμένεται να διεξαχθούν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των Αρχών, υπό το φόβο νέου κύκλου επεισοδίων. Άλλωστε το κλίμα στη Λεμεσό, είναι ιδιαίτερα τεταμένο από την περασμένη εβδομάδα, όταν ρίχθηκε μολότοφ στην πόρτα του τζαμιού στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.

Σε ένα άλλο επίπεδο, μπορεί από πλευράς Κυβέρνησης το βάρος να ρίχνεται στο κομμάτι της Αστυνομίας, ωστόσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισπράττει τη δυσφορία και την αγανάκτηση μερίδας των πολιτών, για τα τεκταινόμενα. Άλλωστε, ακόμα και εκπρόσωποι κομμάτων έκαναν λόγο για ανάγκη παραίτησης της υπουργού Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντηση της με τον Σύρο, για τον οποίον εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. ''

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι η βία της Κυριακής και της Δευτέρας να μεταφερθεί απόψε ή αύριο στη Λεμεσό και μετά ποιος ξέρει που.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η «αλάνθαστη» Αστυνομία, το αίσθημα ασφάλειας και η... ανάποδη αντίδραση στον παραλογισμό

Δειτε Επισης

Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο