Ικανοποιημένος με το πλάνο ο Αρχηγός-Πώς απαντά στις επικρίσεις και για διαπραγματεύσεις με τον Σύρο

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Χλώρακα, που προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων 24ωρων και δημιουργήσαν προβληματισμό στην Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από πρώτο χέρι από την αρμόδια υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας, με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, να δηλώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε εντολές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος.

Σε δηλώσεις του ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημερώθηκε ενδελεχώς και δια ζώσης για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα. Συζήτησαν με την υπουργό και τον Αρχηγό το επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ηρεμία στην περιοχή. Έδωσε εντολές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς έφτασε στα άκρα η κατάσταση στη Χλώρακα-Παλιές και νέες «αμαρτίες» φορτώνουν πίεση την Κυβέρνηση

Πρόσθεσε πως, «η Κυβέρνηση από την ημέρα που ανέλαβε, αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό με όλους τους τρόπους. Έχουν μειωθεί οι διελεύσεις, έχουν αυξηθεί οι επιστροφές, έχουν αυξηθεί στο διπλάσιο οι εξετάσεις των αιτήσεων, έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη Χλώρακα που εκτελούνται κατά γράμμα. Γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν. Υπάρχει σχεδιασμός, η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή και θα βρίσκεται και ελπίζουμε να μη γίνει τίποτε άλλο».

«Η Αστυνομία και η Κυβέρνηση, το κράτος, θα επιβάλει το Νόμο και τη τάξη», υπογράμμισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Σε σχέση με την ελλιπή αστυνόμευση, ανέφερε πως, από την πρώτη στιγμή, και η υπουργός και ο αρχηγός ήταν εκεί και παρά τις διαμαρτυρίες τα πράγματα κύλησαν ομαλά ως ένα σημείο. Μετά είσαστε μάρτυρες για το τι έγινε. Δεν θα επιτραπεί να διασαλευτεί η ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Έγιναν όλα τα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα που έχουν γίνει και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ενώ ερωτηθείς για τον Σύρο που συμμετείχε στη συνάντηση με την υπουργό και τον Αρχηγό και αργότερα συνελήφθη, ενώ βρέθηκε θετικός και στο νάρκοτεστ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως, «συνόδευσε έναν εκ των Σύρων. Από εκείνη την ώρα καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις του και κάποιες άλλες αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ανέφερε πως ο ΠτΔ έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες στη Χλώρακα. «Εμείς ως αστυνομία θα συνεχίσουμε τη δράση και τη συνεχή μας παρουσία με σκοπό την αποτροπή εκτροπών».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ληφθούν για απόψε ανέφερε πως, «έχει ετοιμασθεί επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο αν υπάρξουν άλλες πληροφορίες θα τροποποιήθει, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το πλάνο της Αστυνομίας τις τελευταίες 48 ώρες, είπε πως, «θεωρώ ότι στη βάση όσων είχαμε υπόψη μας στην κάθε περίπτωση, ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έγιναν ενώπιον Δικαστηρίου».

Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις για τη συνάντηση του με τον Σύρο που απειλούσε να φέρει την Πάφο ανάποδα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας απάντησε πως ήταν, «άλλος ο σκοπός της συνάντησης. Δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιον κι αν στη συνέχεια υποπέσει σε ποινικό αδίκημα δεν θα κάνεις τη δουλειά σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης ξανά η Χλώρακα-Φωτιές, κροτίδες, πέτρες και δακρυγόνα

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχαν η υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Θετικός σε νάρκοτεστ ο Σύρος που συνελήφθη μετά τη συνάντηση με Προκοπίου και Αρχηγό

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα