Ιστορίες απόγνωσης και ταλαιπωρίας ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο-«Τελείωσε το νερό στο αεροπλάνο»

Και ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη χθες στη Βρετανία και κατέρρευσε το σύστημα πτήσεων με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε όλη την Ευρώπη, σιγά-σιγά έρχονται στο φως ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν και βιώνουν την απόλυτη ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aκυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στην Κύπρο από την κυβερνοεπίθεση στην Βρετανία

Το πρόβλημα προκλήθηκε χθες όταν αρχικά κατέρρευσε το σύστημα της Βρετανίας και αργότερα της Ρώμης, με συνέπεια να επηρεαστούν οι πτήσεις όλης της Ευρώπης, ανάμεσα τους και πτήσεις προς την Κύπρο. Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν οι πτήσεις και των επόμενων ημερών.

Το αεροπλάνο ξέμεινε από νερό αφού οι επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι σε αυτό για έξι ώρες

Παθών, μιλώντας στο Skynews, αφότου ακυρώθηκε η χθεσινή του πτήση από το Μαρακές προς το Gatwick του Λονδίνου, ανέφερε ότι κάθισε στο αεροπλάνο για έξι ώρες πριν η πτήση ακυρωθεί.

kathisteriseis-kosmos-epivates-aerodromio.jpg

«Ξεμείναμε από νερό (πόσιμο και για πλύσιμο χεριών), σνακ, αναψυκτικά και ζεστά ροφήματα. Ταξιδεύαμε με δύο παιδιά, και το μόνο που μας έδωσαν ήταν κάποια σοκολατένια σνακ. Μόλις μπήκαμε στο terminal, μας παράτησαν χωρίς καμία πληροφορία και χωρίς καλό διαδίκτυο και φύγανε! Αφού περιμέναμε και περιμέναμε, αποφασίσαμε όλοι να κλείσουμε μόνοι μας ξενοδοχεία και ταξί».

14 ώρες εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο των Καναρίων Νήσων

«Έχουν περάσει 13 ώρες, έχει παγωνιά, προσπαθούμε να κοιμηθούμε στο κρύο πάτωμα», ανέφερε επίσης μιλώντας στο Skynews.

ptisi-kathisterisi-aerodromio-koimountai-patoma_0.jpg

«Υπάρχουν παιδιά ξαπλωμένα στο κρύο πάτωμα, άνθρωποι που βρίζουν την αεροπορική εταιρεία και επικρατεί απόλυτο πανδαιμόνιο. Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο αβοήθητος. Είμαι ξύπνιος εδώ και 22 ώρες. Είμαστε 14 ώρες στο αεροδρόμιο. Μας είπαν ότι, αν περιμέναμε 2-3 ώρες, θα μας έβρισκαν ξενοδοχείο. Ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα, με το προσωπικό εδάφους να λέει ότι δεν ξέρει τίποτα, ενώ κανείς δεν έχει έρθει να ελέγξει αν οι άνθρωποι είναι καλά!» πρόσθεσε.

Εγκλωβισμένοι στην Αττάλεια

Άλλος παθών δήλωσε ότι το αεροπλάνο τους από την Αττάλεια της Τουρκίας έχει πάνω από 14 ώρες καθυστέρηση.

akiroseis-ptiseon.jpg

«Δεν υπάρχουν κουπόνια γεύματος ή φαγητού, η οικογένειά μας εδώ έχει 3 νήπια κάτω των 5 ετών, μια έγκυο 8 μηνών, έναν συνταξιούχο και μια κυρία της οποίας τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση έχουν πλέον τελειώσει και πρέπει να πληρώσουμε μόνοι μας το ξενοδοχείο. Έχουμε και ένα αγόρι 2 ετών με διατροφικές αλλεργίες και δεν μπορούμε να βρούμε φαγητό γι' αυτόν στην πόλη όπου τελικά θα διανυκτερεύσουμε. Απολύτως απαίσιο, κι ακόμα δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα γυρίσουμε σπίτι» περιέγραψε.

Θα μείνουν στα Γκραν Κανάρια για... μέρες!

Ο Marco McCool βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά με τη φίλη του και δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του στο Εδιμβούργο, όχι χθες και σήμερα, αλλά μάλλον ούτε τις επόμενες ημέρες.

Η πτήση του ζευγαριού ακυρώθηκε και τους είπαν ότι δεν υπάρχουν άλλες θέσεις σε πτήσεις μέχρι τις αρχές ή τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Ακόμη και αν προσπαθούσαν να φθάσουν στο Εδιμβούργο με ενδιάμεσους σταθμούς, το ταξίδι τους θα διαρκούσε κατά μέσο όρο 37 έως 42 ώρες.

Τώρα, το σχέδιό τους είναι να πετάξουν στην Τενερίφη και να μείνουν εκεί μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο. Ωστόσο, εκεί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διαμονής.

Το ζευγάρι κοιμήθηκε στο αεροδρόμιο χθες το βράδυ και ίσως χρειαστεί να κάνει το ίδιο και απόψε.

Ο κ. McCool είπε ότι δεν τους δόθηκαν κουπόνια ή φαγητό από την αεροπορική τους εταιρεία, ούτε κουβέρτες για να κοιμηθούν, ή έστω μπουκάλια με νερό.

Στη Μαγιόρκα χωρίς χρήματα μέχρι την Κυριακή

Μια άλλη παθούσα ανέφερε ότι έχει κολλήσει στη Μαγιόρκα, όπου είχε πάει για το τριήμερο (στη Βρετανία χθες ήταν αργία). Έκλεισε εκ νέου πτήση αλλά για την επόμενη Κυριακή, καθώς δεν έβρισκε νωρίτερα. «Πήγα σε ένα ξενοδοχείο για να μείνω απόψε, δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν μου έχουν μείνει χρήματα, δεν έχω καθαρά ρούχα και έπρεπε να είμαι στη δουλειά σήμερα», είπε στο Skynews.

«Υπάρχουν χιλιάδες σαν κι εμένα και υπήρχε εκνευρισμός στη Λας Πάλμας, με ανθρώπους να είναι έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια και την ασφάλεια να παρεμβαίνει».

lcimg-a3c7858f-fa38-4323-880c-37ca60a0d937.jpeg

Εγκλωβισμένοι στην Κέρκυρα

Εν τω μεταξύ, η εξαμελής οικογένεια της Faye Stammers έχει εγκλωβιστεί στην Κέρκυρα. Αναγκάστηκαν να κλείσουν πτήση για το Βερολίνο και στη συνέχεια άλλη μία για να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να φύγουμε από την Κέρκυρα σήμερα, καθώς μας είπαν ότι δεν υπάρχει πουθενά να μείνουμε στο νησί, ούτε καν αρκετά δωμάτια για το πλήρωμα», είπε στο Skynews.

«Η πτήση μας για το Βερολίνο έχει επίσης αυτή τη στιγμή καθυστέρηση, οπότε δεν είμαστε αισιόδοξοι. Χρειάστηκε να πάρουμε επιπλέον ημέρες άδειας από τη δουλειά μας για να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουμε στο Βερολίνο και στη συνέχεια στην πατρίδα μας».

Πρόσθεσε ότι υπήρχαν «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες» άνθρωποι που επηρεάστηκαν, και όσοι δεν είχαν εναλλακτικές επιλογές «αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο πάτωμα».

lcimg-62225e33-45a1-4895-9430-abbe1b46eda0.png

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο
BINTEO: Ο πιο εναλλακτικός μαραθωνοδρόμος-Αντί για νερό έπινε κρασί
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει
Υπό κράτηση οι έξι για το Δημητρούι, ελεύθεροι οι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου