Μετωπική σύγκρουση αστυνομικών της Ισότητας και της ηγεσίας-Επανέρχεται ο Λοϊζίδης για τις υπερωρίες

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της Συντεχνίας που εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα αστυνομικών Ισότητα και της ηγεσίας της Δύναμης, σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των υπερωριών των μελών.

Η Συντεχνία Ισότητα, στον απόηχο πρόσφατης διάψευσης ότι οι πληρωμές των υπερωριών καταβάλλονται εγκαίρως, δημοσίευσε αποκόμματα πληρωμών που δείχνουν πως μέλη αναμένεται να πληρωθούν υπερωρίες του Δεκέμβριου του 2022 στα τέλη Αυγούστου.

Από την πλευρά της η Αστυνομία, μέσω ανακοίνωσης στο ΚΥΠΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «σχετικά με κάποιες από τις καταστάσεις μισθοδοσίας μελών της Αστυνομίας, οι οποίες επισυνάπτονται στην εν λόγω ανακοίνωση, αυτές αφορούν την καταβολή της χρηματικής διαφοράς που προέκυψε λόγω της μισθοδοτικής ανέλιξης του συγκεκριμένου μέλους, και όχι ολόκληρο το ποσό πληρωμής του υπερωριακού καθήκοντος, το οποίο έχει ήδη και εγκαίρως καταβληθεί στο μέλος μας»

Παράλληλα, απαντά στην Ισότητα σε ότι αφορά τα περί «γκαιμπελικής/γκεμπελικής προπαγάνδας», αναφέροντας ότι παραπέμπει σε απόλυτα και αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία έχουν καταδικαστεί από την ανθρωπότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αστυνομία Vs αστυνομικών για τα υπερωριακά-Αλληλοκατηγορίες και απάντηση στην απάντηση

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος αναφέρει ότι , «όταν δεν αποδέχεσαι τους όρους μιας προπαγάνδας οφείλεις να μην την ακολουθείς συνέχεια λέγοντας ανακρίβειες. Η καταβολή της χρηματικής διαφοράς στα μέλη λόγω κλιμάκων δεν το γνωρίζαμε ότι έγινε και το 2022, όπως αναγράφουν τα δημοσιευμένα μισθολόγια αστυνομικών. Πριν καν δηλαδή από την εφαρμογή του νόμου το 2023».

Όπως προσθέτει, ο κ. Λοϊζίδης, «αναφέρει το Αρχηγείο ότι στο μισθολόγιο Αυγούστου πλήρωσαν κάποια καθήκοντα Ιουνίου και μας αναφέρουν έναν αριθμό πληρωμένων για το 2023 και το ποσό. Καταρχάς τους ευχαριστούμε που μας κάνουν τη χάρη και μας πληρώνουν κάποια και δεν είναι δωρεάν και κατά δεύτερον γιατί δεν δημοσιεύουν εδώ και 9 μήνες ονομαστικά τα πληρωμένα καθήκοντα;».

Όσον αφορά το λογισμικό, προσθέτει, «το 2021 είπαν σε 6 μήνες θα είναι έτοιμο. Στις 25/7/23 μας είπαν ότι σε 2 μήνες θα είναι έτοιμο. Σήμερα μας είπαν ότι δεν επηρεάζει τις πληρωμές ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμο. Τότε διερωτόμαστε γιατί να πληρώσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο σε εταιρεία λογισμικού το 2023 αφού δεν χρειάζεται τελικά να γίνει;».

Μάλιστα, ο κ. Λοϊζίδης τονίζει ότι, «σε λίγες μέρες θα λάβει από εμάς πρόσκληση ο Γενικός Ελεγκτής, η αρμόδια αρχή για την προστασία των μισθών και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για έλεγχο. Οι νόμοι είναι εκεί για να εφαρμόζονται».

Τέλος, καταλήγει ο κ. Λοϊζίδης, «ας ελπίσουμε ότι όλοι οι απλήρωτοι αστυνομικοί παγκύπρια που έχουν να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους εδώ και πλέον 6 και 8 μήνες, να διαβάσουν την ανυπόγραφη ανακοίνωση του Αρχηγείου ότι είναι όλοι πληρωμένοι και ότι 2500 εξ αυτών ψεύδονται. Ο νοών νοείτω».

Δειτε Επισης

Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)
Στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη για κλοπή-Προέκυψαν στοιχεία που τον συνδέουν με εφτά υποθέσεις
Τα έκαναν γης μαδιάμ στις Φυλακές, ξεσηκωμός για την σίτιση-Ένταση, συμπλοκές και τραυματίες
Θέλει πειθαρχία και αναδιοργάνωση εντός του Σώματος ο Αρναούτης-Το όραμά του μέσα από τρεις πυλώνες
Χειροπέδες σε 47χρονη για τη βόμβα στο όχημα 78χρονου-Την έκαψε μαρτυρία
Παραπέμφθηκαν σε δίκη ο «Κομμωτής» και ο 26χρονος συνεργός του για την απόδραση