Αδράνεια στην αντιπαράθεση Κανάρη και Γιαννάκη βλέπει το ΑΚΕΛ-«Ποιον περιμένει ο Πρόεδρος;»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, με αφορμή την αντιπαράθεση της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη, με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου της, Χριστίνα Γιαννάκη. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν κυκλοφόρησαν από ανώνυμους λογαριασμούς στο διαδίκτυο πληροφορίες που αμφισβητούσαν τα πτυχία και τα προσόντα της κ. Γιαννάκη και η κ. Κανάρη ζήτησε να προβεί σε επαλήθευσή τους.

Όπως τόνισε το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, «είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παραμένει απλός θεατής στα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες μέρες στα ηγετικά δώματα του Υπουργείου Υγείας».

«Η αδράνεια της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο προβληματική δεδομένου ότι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο τα πραγματικά προβλήματα και τις σοβαρές προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, τις ενέργειες που απαιτούνται για θωράκιση του ΓεΣΥ με την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθώς και για το μείζον ζήτημα της δραστικής στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων», ανέφερε το κόμμα της Αντιπολίτευσης.

«Ο Πρόεδρος οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για αποτελεσματική και με διαφάνεια αντιμετώπιση των θεσμικών ζητημάτων που εγείρονται έτσι ώστε να μην αιωρείται οποιαδήποτε σκιά. Ποιον άραγε περιμένει ο Πρόεδρος να λύσει το ζήτημα;», διερωτήθηκε το ΑΚΕΛ.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η δυσφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ήδη εκφραστεί και θα εκφραστεί και με διαφόρους τρόπους το επόμενο διάστημα, μετά το πέρας των διακοπών του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξετάζει τις επιλογές του και δεν αποκλείεται να θέσει αμφότερες ενώπιον των ευθυνών του σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει, την ώρα που μοιάζει αδύνατο στην παρούσα φάση να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Συνεπώς, οι επιλογές του Νίκου Χριστοδουλίδη, είναι είτε να απομακρύνει τη μια εκ των δύο από το Υπουργείο, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ποια θεωρεί ο ίδιος ότι έχει δίκαιο, ή να επιδιώξει απομάκρυνση και των δύο, έτσι ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά και να επέλθει η ομαλότητα στο Υπουργείο Υγείας. Δειλά δειλά, εξάλλου, άρχισαν να ακούγονται και ονόματα σε σχέση με τον αντικαταστάτη της κας Κανάρη, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται ότιδηποτε, ενώ υπενθυμίζεται πως για την απομάκρυνση της κ. Γιαννάκη, θα πρέπει να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε από τις όποιες απόπειρες κυβερνητικών στελεχών για να λήξει ο εμφύλιος στο Υπουργείο Υγείας, η κόντρα υπόβοσκε εδώ και χρόνια και συνεπώς είχε πολύ βαθιές ρίζες, που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε άλλη λύση πλην της Προεδρικής παρέμβασης για να λυθεί.

Δειτε Επισης

«Όσοι δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι»-Η μαρτυρία επιβάτη από την πτήση-τρόμου
Κρίσιμος τραυματισμός δεκαπεντάχρονου-Έπεσε από ύψος 16 μέτρων, βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου
Στην τελική ευθεία οι έρευνες της Αστυνομίας για την Μονή Αββακούμ-Εξελίξεις εντός ημερών
Ισόβια στον δολοφόνο της 19χρονης στον Πειραιά-«Είχα πιει αλκοόλ και ναρκωτικά και την πυροβόλησα»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Βλέπει σκοπιμότητα πίσω από τον θάνατο της 77χρονης η Αστυνομία-Διερευνάται ανθρωποκτονία
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος
Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη (pics)
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος