Αφέθηκε ελεύθερος ο 76χρονος συζυγοκτόνος της Τρεμιθούσας

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για ποινή φυλάκισής του σε δύο χρόνια, ο 76χρονος συζυγοκτόνος της Τρεμιθούσας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας της 75χρονης Τζάνις, το Δεκέμβριο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο χρόνια φυλάκισης στον 76χρονο συζυγοκτόντο της Τρεμιθούσας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης δύο ετών στον 76χρονο και σε συνεννόηση με τις Κεντρικές Φυλακές, διαπιστώθηκε πως εξέτισε την ποινή του, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα ως υπόδικος, από το Δεκέμβριο του 2021. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ντέιβιντ Χάντερ να αφεθεί ελεύθερος, μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται πως ο 76χρονος είχε κριθεί ένοχος στις 21 Ιουλίου, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Ο φόνος της 75χρονης Τζάνις, της συζύγου του 76χρονου, σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2021, όταν ο Ντέιβιντ αποφάσισε να της φράξει το στόμα και τη μύτη και να θέσει τέρμα στη ζωή της, αφού η 75χρονη έδινε μάχη με τη λευχαιμία. Στη συνέχεια, ο 76χρονος, σήμερα, προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι Αρχές.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί τις ενέργειές του στην Αστυνομία, ενώ είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου ότι από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, συνεργάστηκε με τις αστυνομικές Αρχές και εξέφρασε την μεταμέλεια του για το συμβάν, εξηγώντας επίσης τους λόγους για τους οποίους προέβη στην διάπραξη του εγκλήματος ενώ προσπάθησε να θέσει και ο ίδιος τέρμα στην δική του ζωή.

Ο 76χρονος, στην κατάθεσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου είχε αναφέρει πως αισθάνονταν ανήμπορος να βοηθήσει την σύζυγο του, "έσβησε" το μυαλό του - κατά την έκφραση του - ωστόσο ουδέποτε ήθελε να την σκοτώσει. Είπε όμως ότι καθώς την έβλεπε να υποφέρει από την ασθένεια της, με τα χέρια του της έκλεισε το στόμα και την μύτη, δηλώνοντας πως το θύμα απλά κούνησε το κεφάλι της και πως ουδέποτε έκανε προσπάθεια για να τον σταματήσει.

Αφού πέθανε η σύζυγός του, το μόνο πράγμα που θυμάται ήταν την Αστυνομία που ήρθε στην κατοικία του, μέλος της οποίας άρχισε να του υποβάλει ερωτήσεις, συνέχισε στην κατάθεσή του ο 74χρονος.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975