Δύο χρόνια φυλάκισης στον 76χρονο συζυγοκτόντο της Τρεμιθούσας

Σε δύο χρόνια φυλάκισης, καταδίκασε τον 76χρονο συζυγοκτόνο της Τρεμιθούσας, Ντέιβιντ Χάντρερ, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, για τη δολοφονία της 75χρονης Τζάνις, το Δεκέμβριο του 2021.

Ο 76χρονος, που τελούσε υπό κράτηση μέχρι σήμερα, είχε κριθεί ένοχος, στις 21 Ιουλίου, για ανθρωποκτονία, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο αποφάσισε να επιβάλει στον 76χρονο σήμερα Ντέιβιντ ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, με την ποινή να συντρέχει από την ημέρα που τέθηκε υπό κράτηση, στις 18 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα είχε αγορεύσει η συνήγορος υπεράσπισης, για μετριασμό της ποινής του, προβάλλοντας το πρότερο λευκό ποινικό μητρώο, ενώ ανέφερε πως ο 76χρονος είχε ενεργήσει κάτω από συναισθηματική φόρτιση και προέβη σε αυτό το έγκλημα, παρακινούμενος από συναισθήματα αγάπης και ευσπλαχνίας προς την σύζυγο του που υπέφερε από πολλούς πόνους και η ίδια του ζήτησε να τη βοηθήσει να λυτρωθεί.

Η δικηγόρος σημείωσε πως ο 76χρονος παραδέχτηκε την παράνομη πράξη του από την αρχή συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές και εξέφρασε την μεταμέλεια του για το συμβάν, εξηγώντας επίσης τους λόγους για τους οποίους προέβη στην διάπραξη του εγκλήματος ενώ προσπάθησε να θέσει και ο ίδιος τέρμα στην δική του ζωή.

Επιχειρηματολόγησε επίσης πως ο πρότινος βίος του κατηγορούμενου φανερώνει ότι πρόκειται για ένα άτομο καλού χαρακτήρα, χωρίς ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς ή οποιασδήποτε αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή τραυματικών εμπειριών ή διαταραχής στην προσωπικότητα του ή προβλήματα στις σχέσεις του ή χρήσης ουσιών, αλλά για ένα άτομο φιλήσυχο, οικογενειάρχη, στοργικό, ευγενικό, τυπικότατο στις υποχρεώσεις του, που αγαπούσε και φρόντιζε την σύζυγο του.

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο