Ελεύθερη η μητέρα της δεκάχρονης που έσβησε σε πισίνα-Ζήτησε νέα στοιχεία η Εισαγγελία

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η μητέρα της δεκάχρονης, που έσβησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου, σε πισίνα οικίας στην Πάφο, εν αναμονή της συμπλήρωσης των νέων εξετάσεων από πλευράς Αστυνομίας, κατόπιν οδηγιών που δόθηκαν από την Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασίζει ο Εισαγγελέας για ποινική δίωξη ή μη της μητέρας της 10χρονης που πνίγηκε

Η 42χρονη μητέρα, παρέμεινε υπό κράτηση για έξι ημέρες, αφού είχε συλληφθεί λόγω του γεγονότος ότι όταν εντοπίστηκε νεκρό το 10χρονο κοριτσάκι της στην πισίνα, η ίδια ήταν σε κατάσταση μέθης σε δωμάτιο της οικίας. Εναντίον της, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, διερευνώνται τα αδικήματα της γυναικοκτονίας, ως επίσης και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης.

Μία μέρα πριν την εκπνοή του διατάγματος προσωποκράτησής της μητέρας, η Αστυνομία ολοκλήρωσε το φάκελο της υπόθεσης και τον απέστειλε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, ώστε να προχωρήσει στα ανάλογα βήματα για την 42χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι Αρχές έλαβαν την επόμενη ημέρα απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία ότι χρειάζονται κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να καταλήξουν στην απόφασή τους. Ως εκ τούτου, η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων και ακολούθως αναλόγως της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία θα προχωρήσει αναλόγως. .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κινητικά και νοητικά προβλήματα η άτυχη 10χρονη, σωριασμένη την ώρα της τραγωδίας η μητέρα

Αστυνομική πηγή ανέφερε στον REPORTER ότι τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που ζητήθηκαν θα είναι έτοιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ακολούθως θα αποσταλεί εκ νέου ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια, αφού μελετηθεί, θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας εάν επαρκούν τα στοιχεία για ποινική δίωξη της 42χρονης μητέρας για το ένα ή ακόμα και για τα δύο αδικήματα που διερευνώνται εναντίον της.

Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα της 10χρονης εντοπίστηκε στις 20 Ιουλίου, στον πάτο της πισίνας της οικίας που διέμενε με τη μητέρα της, η οποία ήταν σωριασμένη στο υπνοδωμάτιο της, σε κατάσταση μέθης.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πληροφορίες, όταν μεταφέρθηκε στο Τμήμα, χρειάστηκε χρόνος ώστε να ενημερωθεί για την κατάληξη του παιδιού της, αφού αρχικά, λόγω της κατάστασης της, δεν επικοινωνούσε.

Σημειώνεται πως το δεκάχρονο κοριτσάκι, εντοπίστηκε από φιλικό ζεύγος της μητέρας της, που είχε μεταβεί στην έπαυλη, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρό και αμέσως στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ανέσυρε τη σορό. Αμέσως, στη σκηνή κλήθηκε και το Εγκληματολογικό Τμήμα της Αστυνομίας για έρευνες, καθώς και η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, όπως και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διενέργησαν και την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού επήλθε από πνιγμό μέσα στο νερό, ενώ παράλληλα είχαν ληφθεί και δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Κύπρο για διακοπές με τη μητέρα της η άτυχη δεκάχρονη που εντοπίστηκε νεκρή στην πισίνα

Δειτε Επισης

Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου