Με κινητικά και νοητικά προβλήματα η άτυχη 10χρονη, σωριασμένη την ώρα της τραγωδίας η μητέρα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από την τραγωδία που γράφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε έπαυλη της Πάφου, όπου νεκρό ανασύρθηκε από την πισίνα δεκάχρονο κοριτσάκι, με την Αστυνομία να φορεί χειροπέδες στην 42χρονη μητέρα της, η οποία είναι ύποπτη για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης, καθώς επίσης και για γυναικοκτονία.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το άψυχο σώμα του παιδιού ανασυρόταν από τον πάτο της πισίνας, η μητέρα της εντοπίστηκε σωριασμένη στο υπνοδωμάτιο της, σε κατάσταση μέθης. Μάλιστα, όταν μεταφέρθηκε στο Τμήμα, χρειάστηκε χρόνος ώστε να ενημερωθεί για την κατάληξη του παιδιού της, αφού αρχικά, λόγω της κατάστασης της, δεν επικοινωνούσε.

Το δεκάχρονο κοριτσάκι, εντοπίστηκε από φιλικό ζεύγος της μητέρας της που είχε μεταβεί στην έπαυλη, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρό και αμέσως στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ανέσυρε τη σορό. Παράλληλα, στη σκηνή κλήθηκε και το Εγκληματολογικό για έρευνες, καθώς και η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διενέργησαν και την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού επήλθε από πνιγμό μέσα στο νερό, ενώ παράλληλα λήφθηκαν και δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεκάχρονη αντιμετώπιζε νοητικά αλλά και κινητικά προβλήματα, ωστόσο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, κατέληξε στον πάτο της πισίνας, την ώρα που η μητέρα της βρισκόταν μεθυσμένη στο υπνοδωμάτιο της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικόλαου, η 42χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, καθώς υπέστη σοκ, ενώ εναντίον της εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης κράτησης. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, είναι ύποπτη για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης, καθώς επίσης και για γυναικοκτονία.

«Η 10χρονη» είπε ο κ. Νικολάου, «βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές μαζί με τη μητέρα της» στην εν λόγω ενοικιαζόμενη έπαυλη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την νεκροτομή. Πάντως, σημαντικά κρίνονται τα ευρήματα από τις επιστημονικές εξετάσεις, καθώς ενδεχομένως να διαφανεί ο χρόνος ο οποίος το άτυχο δεκάχρονο βρισκόταν νεκρό στη πισίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Κύπρο για διακοπές με τη μητέρα της η άτυχη δεκάχρονη που εντοπίστηκε νεκρή στην πισίνα

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου