Τίμησε τον Αντρέα Τζιακούρη για τον υπερμαραθώνιο της ερήμου 250 χιλιομέτρων η Προκοπίου

Τιμητική διάκριση στον Αρχιπυροσβέστη Αντρέα Τζιακούρη για τη συμμετοχή του στον υπερμαραθώνιο της ερήμου απόστασης 250 χιλιομέτρων επέδωσε την Τετάρτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου σε μια λιτή τελετή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Υπουργός μιλώντας για τον κ. Τζιακούρη είπε ότι η συμμετοχή του στον υπερμαραθώνιο της Ερήμου, στο Μαρόκο, απόστασης 250 χιλιομέτρων και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε για επτά συνεχόμενες μέρες, έχοντας μαζί του μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξάρτυση για τη διαβίωσή του, κατέταξε την Κύπρο ανάμεσα στις χώρες που οι αθλητές τους τερμάτισαν σε αυτό τον δύσκολο αγώνα «γεμίζοντας όλους μας με περηφάνια και συγκίνηση».

Συμπλήρωσε ότι ο σκοπός της συμμετοχής του κ. Τζιακούρη σε αυτό το δύσκολο και επίπονο εγχείρημα που ήταν η στήριξη της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων, όχι μόνο οικονομικά αλλά και για σκοπούς ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα σπάνια νοσήματα και στις προεκτάσεις τους στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους, καθιστά την πράξη της σημερινής βράβευσης ακόμη πιο αξιέπαινη.   

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφυπνίζουν και ενισχύουν την κοινωνία μας και αποτελούν αναμφίβολα το μέσο για την διάδοση της αξίας του αλτρουισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτά είναι συστατικά για μια υγιή κοινωνία τα οποία ο κ. Τζιακούρης έχει προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι που αποτελεί την μεγαλύτερη ηθικά αμοιβή για τον ίδιο αλλά και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου είναι μέλος.

DOC.20230726.5300016.75375

Επιδίδοντας τιμητική πλακέτα στον κ. Τζιακούρη και απευθυνόμενη προς τον ίδιο η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Η αποφασιστικότητα, το ήθος, η δύναμη, η αφοσίωση και γενναιότητά σου αλλά και ο ιερός σκοπός σου σε αυτό τον αγώνα μας έχει κάνει όλους περήφανους».

Ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, δήλωσε από πλευράς του ότι «Ως Πυροσβεστική Υπηρεσία είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα μέλος μας κατάφερε το ακατόρθωτο». Πραγματικά, συνέχισε, κάτω από δύσκολες συνθήκες ο κ. Τζιακούρης κατάφερε να τερματίσει ένα υπερμαραθώνιο, ένα άθλημα το οποίο δεν μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να το κάνει.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τζιακούρη και συγχαίροντάς τον ο κ. Λογγίνος είπε «γνωρίζω απόλυτα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκες για να περάσεις από την έρημο του Μαρόκου και να τερματίσεις ανάμεσα σε 1236 άτομα εικοστός και τέταρτος στην κατηγορία σου». Ο κ. Λογγίνος σημείωσε πως ο κ.Τζιακούρης είχε πάντοτε στο μυαλό του τον ιερό σκοπό της συμμετοχής του και υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιακούρης με την προσπάθειά του έστειλε τα σωστά μηνύματα τόσο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και προς την κοινωνία.

Ο Αρχιπυροσβέστης, Ανδρέας Τζιακούρης, είπε ότι «ο αγώνας ήταν μια απίστευτη εμπειρία, μια εμπειρία ζωής, που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου». Δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος του ήταν η στήριξη της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων και κατ’ επέκταση της κυστικής ίνωσης μίας ασθένειας από την οποία πάσχει ο μικρός ο οποίος ήταν η αιτία για να κάνει αυτόν τον αγώνα. Ο δεύτερος στόχος, συνέχισε, ήταν να τερματίσει τον αγώνα και ευτυχώς, όπως είπε, επιτεύχθηκαν και οι δύο. Ο κ. Τζιακούρης ευχαρίστησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για την τιμή καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τον κ. Τζιακούρη βράβευσε και ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών.

DOC.20230726.5300014.75378

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα
Τρεις συλλήψεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο
Απεβίωσε άλλος ένας κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε