Ο Ανδρέας Τζιακούρης έκανε περήφανη την Κύπρο τερματίζοντας στον Υπερμαραθώνιο της Ερήμου

Περήφανη έκανε την Κύπρο, ο αρχιπυροσβέστης της ΕΜΑΚ, Ανδρέας Τζιακούρης, ο οποίος τερμάτισε 20ος στον υπερμαραθώνιο της Ερήμου, στο Μαρόκο, ανάμεσα σε πάνω από 100 αθλητές, από όλο τον κόσμο.

Ο Κύπριος αρχιπυροσβέστης ταξίδεψε μέχρι την Έρημο Σαχάρα, όπου από την Κυριακή 23 Απριλίου, συμμετείχε στον υπερμαραθώνιο και διένυσε 250 χιλιόμετρα στην έρημο, μέσα σε επτά ημέρες, έχοντας στην πλάτη του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξάρτυση για τη διαβίωσή του.

Πρόκειται ίσως για τον σκληρότερο αγώνα δρόμου στον κόσμο, που απαιτεί σπάνιες αντοχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές. Κι όμως, ο Ανδρέας Τζιακούρης κατάφερε να κάνει περήφανη την Κύπρο, αφού την κατάταξε μέσα στις χώρες που μετρά αθλητές που τερμάτισαν αυτόν το δύσκολο μαραθώνιο.

Παρά τις δυσκολίες, ο αρχυπυροσβέστης της ΕΜΑΚ είχε μπροστά του μόνο τον τελικό στόχο, που ήταν να τερματίσει αυτόν τον δύσκολο αγώνα και δεν άφησε καμία δυσκολία να τον εμποδίσει από το να τον πετύχει. Ακόμη και λίγο πριν το τέλος, όταν ένιωσε τον εαυτό του αδύναμο λόγω αφυδάτωσης, ο Ανδρέας Τζιακούρης έσφιξε τα δόντια, συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις και τερμάτισε τον υπερμαραθώνιο.

Με τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Ερήμου, ο Αντρέας Τζιακούρης αποφάσισε να στηρίξει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) τόσο οικονομικά καθώς και με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τα σπάνια νοσήματα και τις προεκτάσεις τους στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους.

Οι άνθρωποι με σπάνια νοσήματα πολύ συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα λόγω της άγνοιας της κοινωνίας. Η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός, παγκόσμιου βεληνεκούς, μπορεί να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για ενημέρωση του ευρύ κοινού αναφορικά με τα σπάνια νοσήματα. Ένα από αυτά είναι και η κυστική ίνωση. Μία ασθένεια από την οποία πάσχει ο μικρός Στέφανος και ο λόγος για τον οποίο ο Αντρέας Τζιακούρης αποφάσισε να αφιερώσει τον αγώνα του στο σκοπό αυτό καθώς προέρχεται από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Η προσπάθεια του Αντρέα, έχει πρωταρχικό στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων και υπηρεσιών της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων τα οποία αφορούν τους τομείς της υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών με σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά και να ενισχύσετε την προσπάθεια του αυτή στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://gogetfunding.com/RareMissionForRarePeople/

342114085_569525571991409_9036615611691134375_n

Δειτε Επισης

Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή
Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα
Αναθεώρηση Οδηγών για προστασία πληροφοριοδοτών
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για τον θάνατο εργαζόμενου-Άνοιξε η θύρα ανυψωτικού και έπεσε στο κενό
Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Λάρα
Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-Έρευνες Αστυνομίας για τον αποστολέα