Δύο χρόνια μετά, τέλος οι έρευνες για το θάνατο του λοχαγού-Στην Αστυνομία με οδηγίες ο φάκελος

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στην Τροοδίτισσα, πριν από άσκηση της Εθνικής Φρουράς, που στοίχισε τη ζωή στον 33χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθο Κυριάκου, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου της υπόθεσης από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία τον διαβίβασε στην Αστυνομία με οδηγίες.

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου του άτυχου λοχαγού, παραδόθηκε στο Νομικό Τμήμα της Αστυνομίας, το οποίο θα μελετήσει τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τα ανάλογα βήματα που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

Ο φάκελος, παραλήφθηκε χθες Τετάρτη, γύρω στις 11:00 το πρωί και οι χειριστές του νομικού τμήματος που είχαν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρόλαβαν ακόμα να μελετήσουν τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία με τη σειρά της κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φθαρμένο το μοιραίο σχοινί που σκότωσε το λοχαγό-Παραλαμβάνει το πόρισμα το ΤΑΕ

Αρμόδιο πρόσωπο από τη Νομική Υπηρεσία, κληθέν να σχολιάσει το αποτέλεσμα της έρευνας ανέφερε χαρακτηριστικά στον REPORTER ότι «η Νομική Υπηρεσία παρέδωσε τον φάκελο στην Αστυνομία, δεν υπάρχει κάτι άλλο ανακοινώσιμο». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση της Αστυνομίας, αφού όπως αναφέρθηκε αρμοδίως «για το αποτέλεσμα θα ενημερωθείτε μόλις αξιολογήσει το νομικό τμήμα της οδηγίες της Εισαγγελίας».

Ως εκ τούτου, ο Γολγοθάς και τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικογένεια του άτυχου λοχαγού, ως προς το τι συνέβη πριν την μοιραία πτώση του 33χρονου που οδήγησε στον θάνατό του, θα απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα βασανιστικά ερωτήματα είναι και το κατά πόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου για τον θάνατο του Ξάνθου Κυριάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις από... Σεπτέμβρη για το μοιραίο σχοινί-Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος λοχαγός, είχε χάσει τη ζωή του γύρω στις 10:00 το πρωί της 25ης Μαΐου 2021, λίγο πριν την έναρξη άσκησης των καταδρομέων στην Τροοδίτισσα. Μετά την πτώση του άτυχου Ξάνθου στο κενό, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στήθηκε επιχείρηση με τη χρήση ελικοπτέρου, το οποίο ανέσυρε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία μελετήθηκε το σχοινί που καταρριχήθηκε ο 33χρονος, από εμπειρογνώμονες πανεπιστημίου στην Πάτρα. Από την έρευνα εντοπίστηκαν σημάδια φθοράς, αλλά και κάποια άλλα στοιχεία, τα οποία κατέγραψαν στην έκθεση που παραδόθηκε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού και στη συνέχεια στην Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά από 19 μήνες ακόμα αναμένουν πόρισμα για Ξάνθο-Πάει ΝΥ ο φάκελος της Νάταλι

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»