Λύπη ΔΗΣΥ για την κατάργηση μέτρων στα καύσιμα-«Η εισήγηση μας ήταν εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων»

Αντίθετος με την απόφαση της Κυβέρνησης, να καταργήσει τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα, αλλά και τη συνέχιση της επιδότησης του φόρου κατανάλωσης στο ρεύμα, ο ΔΗΣΥ, ο οποίος τονίζει παράλληλα πως η εισήγηση της Προέδρου της Βουλής και του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, για τρίμηνη παράταση, ήταν εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Σε γραπτή του δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ονούφριος Κουλλά, αναφέρει πως, «η απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει σχεδόν πλήρως τα έκτακτα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μας λυπεί ιδιαιτέρως, δεδομένου ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο».

Προσθέτοντας ότι, «παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε τη συνέχισή τους για 6 μήνες, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε προτείνει την παράτασή τους για 3 μήνες, τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις».

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, «μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ιδιαίτερα υψηλών επιτοκίων, το κόστος των οποίων επωμίζεται κυρίως η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κρίνουμε ότι είναι πραγματικά σκληρό να αποσυρθούν τα μέτρα σχεδόν εξ ολοκλήρου αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, σημειώνει πως, «μπορεί να μειώθηκαν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων αλλά ο πληθωρισμός συνεχίζει να πλήττει όλες τις τάξεις των συμπολιτών μας», προσθέτοντας όιτ «η εισήγησή μας για τρίμηνη παράταση ήταν εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, αλλιώς δεν θα το επέτρεπε εξαρχής το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Καταλήγοντας ο κ. Κουλλά υπέδειξε ότι, «η οικονομία δεν κινδυνεύει από έκτακτα και βραχύβιας διάρκειας μέτρα, που στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Κινδυνεύει, όμως, από αποφάσεις που διογκώνουν τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες, όπως ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για αποδέσμευση σχεδόν 2.000 νέων προσλήψεων στο δημόσιο, που ενέκριναν τα συγκυβερνώντα κόμματα μαζί με το ΑΚΕΛ».

Δειτε Επισης

Υποστήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου μετέφερε στον Σλοβάκο ΥΠΕΞ ο Κόμπος
Τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει εκλογών
Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον
«Η Νάκμπα συνεχίζεται σε μία γενοκτονία, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για εκτοπισμό»
«Εκβιασμός κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας η δήλωση Χεζμπολάχ για ροές Σύρων»
Νέα επίθεση Τατάρ σε Ολγκίν-Την κατηγορεί πως υπερέβη τα όρια της εντολής της