Επέστρεψαν στα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί που διερευνώνται για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην οικογένεια

Πίσω στα καθήκοντά τους επέστρεψαν οι δύο αστυνομικοί στην Πάφο, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, πριν από περίπου ένα μήνα, μετά από καταγγελίες σε βάρος τους για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι ισχυρίζεται η γυναίκα που κατήγγειλε αστυνομικό για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε όπως αρθεί η διαθεσιμότητά τους και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, παρότι όπως αναφέρθηκε αρμόδιος στον REPORTER, oι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, όσο και για την υπόθεση βίας στην οικογένεια που καταγγέλθηκαν τα μέλη της δύναμης.

Στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, μέλος της Δύναμης είχε καταγγελθεί στις 25 Μαΐου από πολίτη, πως όταν ο αστυνομικός ανέλαβε να διερευνήσει άλλη υπόθεση που ήταν παραπονούμενη, την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του φερόμενου θύματος, έλαβε κατάθεση από την γυναίκα και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις την κάλεσε για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Τότε, όπως υποστήριξε μετέπειτα σε καταγγελία του το θύμα, από τα λεγόμενα του αστυνομικού αισθάνθηκε ότι παρενοχλείτε σεξουαλικά.

Έτσι, περίπου δέκα μέρες αργότερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τη διερεύνηση να βρίσκεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία έχει διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή.

Στο καθήκον και ο δεύτερος αστυνομικός

Σε ότι αφορά στην δεύτερη υπόθεση, στην οποία αστυνομικός καταγγέλθηκε για βία στην οικογένεια, με παραπονούμενους τους γονείς του, το μέλος της δύναμης επίσης επέστρεψε στα καθήκοντά του, παρότι η έρευνα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις από τους παραπονούμενους, αλλά και τον φερόμενο θύτη, με τον φάκελο της υπόθεσης να αναμένεται να αποσταλεί στο Αρχηγείο για οδηγίες, ωστόσο υπέδειξε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Παρότι λοιπόν εναντίον του αστυνομικού διερευνάται πιθανή διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων, αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Σώμα, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν κρίθηκε σκόπιμο να ανανεωθεί από την Αστυνομία ή να παραταθεί, με βάση τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 33 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Άλλοι 207 επαναπατρίστηκαν
Ο πράκτορας πίσω από το σχεδιαζόμενο χτύπημα στην Κύπρο, το προφίλ των δύο συλληφθέντων και οι στόχοι
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Ψάχνουν μαρτυρίες για το εάν ο 17χρονος έκανε χρήση της διάβασης πεζών-Δεν συνελήφθη ο οδηγός
Τους έταζε οχήματα από το εξωτερικό και δεν τους τα παρέδιδε ποτέ-Απέσπασε χιλιάδες ευρώ από πολίτες