Επέστρεψαν στα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί που διερευνώνται για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην οικογένεια

Πίσω στα καθήκοντά τους επέστρεψαν οι δύο αστυνομικοί στην Πάφο, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, πριν από περίπου ένα μήνα, μετά από καταγγελίες σε βάρος τους για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι ισχυρίζεται η γυναίκα που κατήγγειλε αστυνομικό για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε όπως αρθεί η διαθεσιμότητά τους και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, παρότι όπως αναφέρθηκε αρμόδιος στον REPORTER, oι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, όσο και για την υπόθεση βίας στην οικογένεια που καταγγέλθηκαν τα μέλη της δύναμης.

Στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, μέλος της Δύναμης είχε καταγγελθεί στις 25 Μαΐου από πολίτη, πως όταν ο αστυνομικός ανέλαβε να διερευνήσει άλλη υπόθεση που ήταν παραπονούμενη, την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του φερόμενου θύματος, έλαβε κατάθεση από την γυναίκα και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις την κάλεσε για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Τότε, όπως υποστήριξε μετέπειτα σε καταγγελία του το θύμα, από τα λεγόμενα του αστυνομικού αισθάνθηκε ότι παρενοχλείτε σεξουαλικά.

Έτσι, περίπου δέκα μέρες αργότερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τη διερεύνηση να βρίσκεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία έχει διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή.

Στο καθήκον και ο δεύτερος αστυνομικός

Σε ότι αφορά στην δεύτερη υπόθεση, στην οποία αστυνομικός καταγγέλθηκε για βία στην οικογένεια, με παραπονούμενους τους γονείς του, το μέλος της δύναμης επίσης επέστρεψε στα καθήκοντά του, παρότι η έρευνα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις από τους παραπονούμενους, αλλά και τον φερόμενο θύτη, με τον φάκελο της υπόθεσης να αναμένεται να αποσταλεί στο Αρχηγείο για οδηγίες, ωστόσο υπέδειξε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Παρότι λοιπόν εναντίον του αστυνομικού διερευνάται πιθανή διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων, αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Σώμα, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν κρίθηκε σκόπιμο να ανανεωθεί από την Αστυνομία ή να παραταθεί, με βάση τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους.

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών