Τι ισχυρίζεται η γυναίκα που κατήγγειλε αστυνομικό για σεξουαλική παρενόχληση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις δύο καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών στην Πάφο, εναντίον των οποίων έγιναν καταγγελίες για βία στην οικογένεια και για σεξουαλική παρενόχληση πολίτη, αφού μετά τον δεύτερο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο πρώτος μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων που άρχισε από την ηγεσία της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες σε βάρος δύο Αστυνομικών στην Πάφο-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ένας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ότι αφορά στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλοδαπή γυναίκα είχε μεταβεί στην Αστυνομία ως παραπονούμενη για άλλη υπόθεση, την οποία ανέλαβε τη διερεύνησή της ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του φερόμενου θύματος έλαβε κατάθεση από την γυναίκα και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις την κάλεσε για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Τότε, όπως υποστήριξε μετέπειτα σε καταγγελία του το θύμα, από τα λεγόμενα του αστυνομικού αισθάνθηκε ότι παρενοχλείτε σεξουαλικά.

Έτσι, περίπου δέκα μέρες αργότερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για την υπόθεση.

Παράλληλα, οι Αρχές διαβίβσαν την υπόθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για να αρχίσει η διερεύνησή της και να διαφανεί κατά πόσον υφίστανται οι καταγγελίες του φερόμενου θύματος

Σε ότι αφορά στην δεύτερη υπόθεση, όπως έγινε γνωστό από την Πέμπτη, αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για υπόθεση βίας στην οικογένεια, η οποία καταγγέλθηκε ενώπιον των Αρχών από το θύμα και επίσης διερευνάται από τις Αρχές.

Εναντίον του αστυνομικού διερευνάται πιθανή διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί μέσο για απρόσκοπτη διεξαγωγή μιας έρευνας και μπορεί να διαρκέσει για περίπου τριάντα ημέρες. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, τότε ενδεχομένως η διαθεσιμότητα να πάρει παράταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δειτε Επισης

Συνέδριο για το δημόσιο συμφέρον στην Κύπρο διοργανώνει η Νομική Υπηρεσία
Τροχαίο ατύχημα στο Ξυλοφάγου-Σε σοβαρή κατάσταση 77χρονος μοτοσικλετιστής
Ένοικοι διαμερισμάτων στην Χλώρακα έκλεβαν ρεύμα-Επιχείρηση Αστυνομίας
Βατό και δύσκολο όσο έπρεπε το γραπτό των Νέων Ελληνικών-Αγκάθι η έκθεση
Την Δευτέρα στην Κύπρο οι Βρετανοί για καταγγελίες κατά Εισαγγελίας-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Υπό επταήμερη κράτηση ο 38χρονος για την απόπειρα φόνου στον Πρωταρά
Σύμπτωση; Η κάρτα φιλάθλου «λειτούργησε» 24 ώρες μετά την κριτική
Έκρυψε στις αποσκευές σχεδόν 162 χιλιάδες ευρώ-Διερευνάται σύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση (pics)
Εξακολουθεί να καταζητείται 50χρονος Τούρκος για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό (pic)
Επανακαταχωρείται εντός της επόμενης βδομάδας η υπόθεση του Al Jazeera