BINTEO: Αναδιπλώνεται η Αστυνομία μετά τη διάψευση της οικογένειας για το θανατηφόρο-Τι δήλωνε τον Μάρτιο και τι σήμερα

Μετά από τη γραπτή δήλωση της οικογένειας και την αποκάλυψη της θανατικής ανάκρισης για το θάνατο του Αντρέα Λοίζου σε τροχαίο ατύχημα στη Μουτταγιάκα το 2012, η Αστυνομία υπεραμύνεται των χειρισμών της στην υπόθεση αλλά και των δηλώσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα προχωρεί σε διάψευση αναφορών της οικογένειας σε σχέση με τις επισκέψεις της δύναμης στην οικογένεια, ενώ αναδιπλώνεται και σε σχέση με τον αριθμό των μαρτύρων.

Για τον τύπο του οχήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη, επανέλαβε τη δήλωση ότι αρχικά υπήρξε μια μαρτυρία για τον Τύπο, ενώ στη συνέχεια άλλος μάρτυρας που βρισκόταν μαζί με το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του, είπε πως δεν ήταν αυτής της μάρκας. «Εν πάσι όμως περιπτώση, εμείς προχωρήσαμε στη διερεύνηση όλων των δεδομένων. Και της μάρκας της συγκεκριμένης και του τύπου του αυτοκινήτου και όλων των λεπτομερειών που είχαμε στη βάση των καταθέσεων που είχαμε λάβει από τους μάρτυρες αλλά και από κάποια κλειστά κυκλώματα που δεν ήταν τόσο αξιοποιήσιμα λόγω και της κακής ποιότητας της εικόνας και ανάλυσης που υπήρχαν σε αυτά και έχουμε δώσει και στην ανακοίνωση μας πως το συγκεκριμένο όχημα», είπε.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις της Αστυνομίας τον Μάρτιο και τις σημερινές τοποθετήσεις

Απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνας Ηλιάδη, για το γεγονός ότι η πρώτη ανακοίνωση της Αστυνομίας, έκανε λόγο για Audi convertible ανοικτού χρώματος και το γεγονός ότι αυτή έχει εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως η δημοσιογράφος είναι άδικη, διότι η Αστυνομία εξήγησε πολλές φορές πως έγινε αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Αστυνομίας και κάποια δελτία Τύπου χάθηκαν.

«Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο δελτίο που λείπει από τη σελίδα της Αστυνομίας. Γίνεται προσπάθεια να τα ανεβάσουμε ξανά».

Σε ερώτηση σε σχέση με την αποκάλυψη της θανατικής ανάκρισης από τον REPORTER, στο οποίο ο θανατικός ανακριτής αναφέρει ξεκάθαρα πως το όχημα ήταν Audi convertible ανοικτού χρώματος και πως για να το γράφει τρία χρόνια μετά το τροχαίο κάτι ξέρει, ο Χρίστος Ανδρέου είπε πως, «για να μη θεωρηθεί ότι θέλω να αποκρύψω οτιδήποτε, εγώ αναφέρομαι πως για τη συγκεκριμένη μάρκα έχουν γίνει εξετάσεις προς εντοπισμό. Αν αναφέρεστε στα άτομα που φωτογραφίζονται στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε πει εμείς πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν ήταν κάτοχοι μηχανοκινήτων οχημάτων, του ίδιου τύπου, μάρκας ή χρώματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Μάλιστα επιχείρησε να εντάξει την εν λόγω φήμη στα fake news που διαψεύδει η οικογένεια στην ανακοίνωση της, με την Κατερίνα Ηλιάδη να του υποδεικνύει πως η διάψευση της οικογένειας, ήταν για τις αναφορές ότι χρηματίστηκε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, υποστήριξε πως ο φάκελος της υπόθεσης δεν έκλεισε ποτέ για την Αστυνομία, ενώ εξέφρασε την πρόθεση των Αρχών για να υπάρξει και νέα συνάντηση με την οικογένεια.

Πάντως ο κ. Αντρέου ουσιαστικά επιχείρησε να διαψεύσει την οικογένεια, η οποία αναφέρει στη γραπτή της δήλωση ότι ο υπεύθυνος της Αστυνομίας την επισκέφθηκε μόλις μια φορά, αφού όπως ανέφερε, μίλησε με τον εξεταστή της υπόθεσης, και η Αστυνομία επισκέφθηκε την οικογένεια τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ συνομίλησε άλλες πολλές φορές με συγγενικό πρόσωπο στο τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτεθειμένη η Αστυνομία για το θανατηφόρο του 2012-Αντιφάσεις, διαψεύσεις και ερωτήματα

Επίσης, επικαλούμενος την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία στις 28 Μαρτίου του 2023, ο κος Ανδρέου είπε πως, ποτέ δεν αναφέρθηκαν στον αριθμό των μαρτυριών και επιβεβαίωσε πως ότι οι μαρτυρίες από τη σκηνή, ήταν τουλάχιστον πέντε. «Πέραν κάποιων παραμέτρων που είχαμε εντοπίσει, κάποια κλειστά κυκλώματα που δεν ήταν καθόλου αξιοποιήσιμα. Οτιδήποτε έχει γίνει από την Αστυνομία είναι καταγεγραμμένο στον φάκελο», σημείωσε, υπεραμυνόμενος των χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στις 27 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος Τύπου ο κ. Ανδρέου δήλωσε πως οι μάρτυρες ήταν δύο και πως ο ένας ανέφερε μια μάρκα αυτοκινήτου, με την οποία στη συνέχεα διαφώνησε ο δεύτερος. Σήμερα, μετά την αποκάλυψη του πορίσματος από τον θανατικό ανακριτή αλλά και τη διάψευση από την οικογένεια, ο κ. Ανδρέου κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε μάρτυρες.

Εξάλλου, αναδίπλωση υπάρχει και σε σχέση με την μάρκα του αυτοκινήτου, αφού παρά το γεγονός ότι ο θανατικός ανακριτής αναφέρει στην απόφαση του ότι το όχημα ήταν Audi convertible ανοικτού χρώματος, σήμερα ο κ. Ανδρέου επεσήμανε πως η Αστυνομία έκανε έρευνες για τέτοιου τύπου οχήματα και ήταν άκαρπες. Πράγμα που αναφέρει για πρώτη φορά, αφού στο παρελθόν, οι όποιες τοποθετήσεις των Αρχών, για το όχημα, ήταν πολύ γενικόλογες και δημιουργούσαν σκιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Το πόρισμα του θανατικού ανακριτή

Στο πόρισμα, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ο θανατικός ανακριτής καταγράφει τις λεπτομέρειες κάτω από τις οποίες επεσυνέβη το τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στις 05:10 το πρωί, έπειτα από το οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, καθώς και δεύτερος 17χρονος που ήταν συνεπιβάτης. Ωστόσο, ο 17χρονος οδηγός της, την 6η Σεπτεμβρίου 2012, υπέκυψε στα τραύματα του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πόρισμα του ο θανατικός ανακριτής καταγράφει πως ο θάνατος του 17χρονου επήλθε «συνεπεία κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, η οποία προκλήθηκε κατά τροχαίο δυστύχημα και πως υπάρχει υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων για την πρόκληση του δυστυχήματος που οδήγησε στον θάνατο».

Σε σχέση με τα γεγονότα, το πόρισμα καταγράφει πως από το σύνολο της μαρτυρίας, προκύπτει πως το θύμα με συνεπιβάτη δεύτερο 17χρονο, κατευθυνόταν από την Γερμασόγεια προς την Μουτταγιάκα, ενώ μπροστά από την μοτοσικλέτα των νεαρών, σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων, προπορευόταν άλλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί. Επίσης, μπροστά από την δεύτερη μοτοσικλέτα, προπορευόταν τρίτη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν άλλοι δύο νεαροί, ενώ και οι έξι επιβαίνοντες των μοτοσικλετιστών ήταν φίλοι και επέστρεφαν στις οικίες τους μετά από νυχτερινή τους έξοδο.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται αναφορά σε «άγνωστη οδηγό, η οποία οδηγούσε αγνώστων στοιχείων σαλούν όχημα», η οποία προσπέρασε τις δύο από τις τρεις μοτοσικλέτες και εισήλθε εν μέρει στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα οδηγός που ερχόταν εξ αντιθέτου να χάσει τον έλεγχο και στη συνέχεια να χτυπήσει με την μοτοσικλέτα του θύματος.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως «το άγνωστο όχημα ήταν σαλούν convertible, ανοιχτού χρώματος, μάρκας Audi», ενώ προς αναζήτηση του, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον του θανατικού ανακριτή, «εξασφαλίστηκαν κάμερες υποστατικού και οικιών, έγιναν ανακρίσεις και επιθεωρήσεις οχημάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται αναφορά στην περιγραφή μάρτυρα, σε σχέση με την πορεία του αγνώστου οχήματος, αλλά και του οδηγού του οχήματος που χτύπησε με την μοτοσικλέτα του θύματος, στην κατάθεση του οποίου αναφέρεται ο θανατικός ανακριτής, σε σχέση με την περιγραφή που έδωσε ως προς τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου.

Στην βάση των όσων κατατέθηκαν ενώπιον του, ήταν η κατάληξη του θανατικού ανακριτή πως υπάρχει «υπάρχει υπόνοια για εμπλοκή τρίτων προσώπων», ωστόσο άγνωστο εάν μετά το πόρισμα ακολούθησε νέος κύκλος ερευνών.

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου