Εκτεθειμένη η Αστυνομία για το θανατηφόρο του 2012-Αντιφάσεις, διαψεύσεις και ερωτήματα

Σε δύσκολη θέση, σε σχέση με τη διαχείριση του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο του Αντρέα Λοϊζου, που σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2012, στη Μουτταγιάκα, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά κι από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η οικογένεια του θύματος, σύμφωνα με την οποία, οι δηλώσεις που έγιναν, τόσο από πλευράς Αρχηγού, όσο και από πλευράς Εκπροσώπου Τύπου, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Πρώτη διάψευση

Υπενθυμίζεται ότι η διάψευση μιας σειράς γεγονότων από την ίδια την οικογένεια του Αντρέα, έρχονται μετά από την αποκάλυψη της θανατικής ανάκρισης από τον REPORTER, στην οποία επίσης φαίνεται να υπάρχει σύγκρουση, ανάμεσα σε αυτά που υποστήριξε δημόσια η Αστυνομία, με αυτά που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, σε σχέση με το αναζητούμενο όχημα που διέφυγε από τη σκηνή μετά το τροχαίο.

Και αυτό διότι, η Αστυνομία διέψευσε πως εμπλέκεται στο τροχαίο ο τύπος του οχήματος που είδε το φως της δημοσιότητας, λέγοντας πως «αρχικά αναφερόταν για συγκεκριμένο όχημα και στη συνέχεια από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μάρκα του αυτοκινήτου δεν ήταν αυτή που αναφέρθηκε στην αρχή». Ωστόσο, στο πόρισμα του ο θανατικός ανακριτής, με βάση τις μαρτυρίες που τέθηκαν ενώπιον του, καταλήγει πως το εν λόγω όχημα οδηγείτο από «άγνωστη οδηγό» και ήταν «σαλούν convertible, ανοιχτού χρώματος, μάρκας Audi».

Δεύτερη διάψευση

Τα σημεία στα οποία εστιάζει η οικογένεια, κατηγορώντας την Αστυνομία ότι δεν λέει την αλήθεια είναι πρώτον, σε σχέση με τον αριθμό των μαρτύρων που ήταν στην υπόγεια διάβαση της Μουτταγιάκας τη στιγμή του τροχαίου, και δεύτερο με το γεγονός, ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, υποστήριξε πως μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκε πολλές φορές της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το θέμα των μαρτύρων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, δήλωσε στις 28 Μαρτίου στο κρατικό κανάλι πως, «σύμφωνα με τον φάκελο, υπήρχαν δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες, από τους οποίους έχουν ληφθεί καταθέσεις, στις οποίες ανέφεραν για ένα όχημα, το οποίο αρχικά αναφέρονταν για συγκεκριμένη μάρκα, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τη συγκεκριμένη μάρκα και ενδεχομένως να ήταν κάποιο άλλο είδους όχημα. Επίσης, αναφέρονται σε δύο γυναίκες. Οι μαρτυρίες μας, αναφέρονται σε οδηγό μια γυναίκα».

Σε αντιδιαστολή με τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, στη θανατική ανάκριση που έφερε στο φως ο REPORTER αναφέρεται πως, από το σύνολο της μαρτυρίας, προκύπτει πως το θύμα με συνεπιβάτη δεύτερο 17χρονο, κατευθυνόταν από την Γερμασόγεια προς την Μουτταγιάκα, ενώ μπροστά από την μοτοσικλέτα των νεαρών, σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων, προπορευόταν άλλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν άλλοι δύο νεαροί. Επιπλέον, μπροστά από την δεύτερη μοτοσικλέτα, προπορευόταν τρίτη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν άλλοι δύο νεαροί, ενώ και οι έξι επιβαίνοντες των μοτοσικλετιστών ήταν φίλοι και επέστρεφαν στις οικίες τους μετά από νυχτερινή τους έξοδο.

Στο ίδιο συμπέρασμα, με αυτό που προκύπτει από τη θανατική ανάκριση, φαίνεται πως αναφέρεται και η οικογένεια του Αντρέα Λοϊζού, αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ότι δηλαδή οι μαρτυρίες ήταν μόνο δύο πρόσωπα, «πράγμα αναληθές γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες».

Τρίτη διάψευση

Ένα άλλο ζήτημα που θέτει η οικογένεια, σε σχέση με τις αναλήθειες από πλευράς Αστυνομίας, έχει να κάνει με τις επισκέψεις των υπευθύνων της δύναμης στην οικογένεια. Σύμφωνα με την οικογένεια, η δήλωση από πλευράς Αστυνομίας ότι επισκέφθηκε την οικογένεια αρκετές φορές, δεν ευσταθεί. «Πέραν της μιας φοράς που μας επισκέφθηκαν, δεν επικοινώνησε ξανά κανένας μαζί μας», αναφέρει στην ανακοίνωση η οικογένεια, ενδεικτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή της η οικογένεια του Αντρέα για το ορφανό θανατηφόρο-Διαψεύδει Αστυνομία, ζητά επανεξέταση της υπόθεσης

Θα διοριστούν ανεξάρτητοι ανακριτές;

Πλέον το θέμα αναμένεται να πάρει νέες διαστάσεις, αφού αφενός η Αστυνομία φαίνεται να μην έλαβε υπόψη της τα όσα περιλαμβάνονται στη θανατική ανάκριση, αφετέρου η οικογένεια τη διαψεύδει, παρουσιάζει συγκεκριμένα δεδομένα και ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Προς τούτο μάλιστα, απευθύνει έκκληση σε όσου κατέχουν πραγματικά στοιχεία με αποδείξεις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ετοιμότητα της, να αναζητήσει την αλήθεια.

Έχει σημασία, πάντως το γεγονός ότι η οικογένεια, δεν παραπέμπει όσους κατέχουν πληροφορίες στην Αστυνομία, αλλά επιθυμεί η ίδια να τα συλλέξει, καταδεικνύοντας ενδεχομένως τη δυσπιστία και την καχυποψία με την οποία περιβάλλει την Αστυνομία η οικογένεια του Αντρέα Λοϊζου.

Και εδώ τίθεται το ζήτημα, με δεδομένα τις καταγγελίες της οικογένειας αλλά και των σκιών που αφήνονται για τους χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία, που ενισχύονται με τα όσα περιλαμβάνει η θανατική ανάκριση, αν η Αστυνομία σήμερα, είναι σε θέση να διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση.

Κι εδώ ενδεχομένως να πρέπει να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από τη Νομική Υπηρεσία, έτσι ώστε να προχωρήσει με διερεύνηση των καταγγελιών κατά της Αστυνομίας, τόσο ως προς τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 2012, όσο και τα όσα επακολούθησαν με τον χειρισμό της υπόθεσης, σε όλα τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, που οδήγησαν στον μη εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, αφού θα θεωρηθεί παράδοξο η Αστυνομία να κληθεί να διερευνήσει την Αστυνομία, η οποία ήδη δήλωσε πως εξέτασε το φάκελο, διαψεύδοντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με το πόρισμα όμως του θανατικού ανακριτή αλλά και την ίδια την οικογένεια του θύματος, να διαψεύδουν την Αστυνομία, η οποία παραμένει εκτεθειμένη. Και εδώ προκύπτει ακόμη ένα βασικό ερώτημα. Γιατί η Αστυνομία προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να πυκνώσουν τις σκιές αντί να διαλευκάνουν το τοπίο.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών