Πονοκέφαλος οι επιθέσεις κατά υπαλλήλων καμερών-Αποφάσισαν μέτρα στο Αρχηγείο

Μεγάλο πονοκέφαλο φαίνεται να δημιουργεί στις Αρχές, αλλά και στην εταιρεία που διαχειρίζεται τις κινητές κάμερες τροχαίας, η νέα επίθεση, τρίτη σε μερικούς μήνες, σε βάρος υπαλλήλου της Brinks, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόπειρα φόνου κατά υπαλλήλων καμερών τροχαίας-Τους πυροβόλησαν με κυνηγετικό

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε διάστημα δέκα ημερών είχαν σημειωθεί δύο επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων της εταιρείας, που βρίσκονταν στο καθήκον, έχοντας σταθμευμένο το όχημά τους για ελέγχους των κινητών καμερών στους αυτοκινητόδρομους Κοκκινοτριμμιθιάς-Λευκωσίας και Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας. Στην πρώτη περίπτωση, στις 13 Οκτωβρίου, υπάλληλοι της Brinks δέχθηκαν αριθμό πυροβολισμών από αγνώστους, την ώρα που βρίσκονταν σε υπηρεσία στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι, ωστόσο ευτυχώς τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά και αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έτυχαν περίθαλψης και στη συνέχεια απολύθηκαν. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση, στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας, παρά την Πύλα, στις 24 Οκτωβρίου, όταν επίσης ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον οχήματος, στο οποίο επέβαιναν υπάλληλοι της εταιρείας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

Μετά από εκείνο το περιστατικό, οι Αρχές παρακάθισαν σε σύσκεψη και αποφάσισαν σειρά μέτρων, όπως είναι περιπολίες και έλεγχοι στις περιοχές που σταθμεύουν οχήματα των κινητών καμερών, με αποτέλεσμα για έξι περίπου μήνες να μην προκύψει οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνος του ο 37χρονος που δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους-Ερωτήματα για την ασφάλειά του

Στα ανεξιχνίαστα τρεις υποθέσεις

Δυστυχώς, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου, ενόσω υπάλληλος της Brinks εργαζόταν δέχθηκε επίθεση από αριθμό προσώπων, στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς και αυτή τη φορά ελαφρά. Κοινός παρονομαστής και στις τρεις υποθέσεις, είναι πως καμία από τις υποθέσεις δεν έχει εξιχνιαστεί και δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι δράστες.

Η αδυναμία των Αρχών να εντοπίσουν τους δράστες σε κάποια από τις περιπτώσεις των επιθέσεων λειτουργεί σε βάρος των υπαλλήλων της εταιρείας, οι οποίοι εργάζονται για να κερδίσουν τα προς το ζην τους θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα, η αδυναμία εντοπισμού των δραστών δημιουργεί την πίστη και σε άλλα πρόσωπα που θέλουν να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες να το κάνουν αφού ενδεχομένως να μην εντοπιστούν, όπως δείχνει η ιστορία.

Βέβαια το γεγονός πως στην τελευταία περίπτωση ο υπάλληλος της εταιρείας ήταν μόνος του στο όχημα, γεννά ερωτήματα όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για τους εργαζόμενους και με ποια κριτήρια αποφασίζεται πότε θα επιβαίνουν δύο ή ένας στο εκάστοτε όχημα που μεταφέρει τις κινητές κάμερες.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση, ευθύνη της εταιρείας η ασφάλεια»

Θέση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Χρήστο Ανδρέου, είναι πως η κατάσταση που επικρατεί τους ανησυχεί, όμως διαμήνυσε ότι είναι θέμα της εταιρείας τα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων της.

«Σε συνάντηση που είχαμε τους είπαμε ότι δεν πρέπει να είναι ένα άτομο μόνο του στο όχημα, ιδιαίτερα τις νύχτες. Εμείς ως Αστυνομία πραγματοποιούμε κάποιες περιπολίες, αλλά δεν μπορεί να έχουν 24 ώρες το 24ωρο ένα περιπολικό δίπλα τους».

Σε ότι αφορά το τελευταίο περιστατικό στη Λεμεσό, ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι διερευνώνται διάφορες πληροφορίες και στοιχεία προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να διαφανεί εάν μπορούν να προκύψουν οποιαδήποτε στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Υπαρχηγό Αστυνομίας, με τη συμμετοχή μελών της εταιρείας, του διευθυντή της Τροχαίας και προσώπων από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, όπου τέθηκε ξανά επί τάπητος το πρόβλημα για εξεύρεση λύσεων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των επιθέσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ασφάλεια των υπαλλήλων, όπως επίσης και λήψη παθητικών μέτρων από την ίδια την εταιρεία, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να αναφερθούν δημόσια από τις Αρχές, για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτη σύσκεψη για τους πυροβολισμούς στις κάμερες-Πώς «χτύπησαν» οι δράστες

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα