Έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία με Παπαχαραλάμπους ο Αναστασιάδης-Πώς οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε απολογίες

Για «ετεροχρονισμένα μυθεύματα» κάνει λόγο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στις νέες αναφορές του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για το θέμα της παραίτησής του από την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική αλληλογραφία για το θέμα, η οποία «μιλά από μόνης της», όπως αναφέρει.

«Εις απάντηση των νέων αναφορών του κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τέως Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας και Δεοντολογίας του Αθλητισμού και των ισχυρισμών του πως παραιτήθηκε στις 09.02.2021 μέσω σχετικής γραπτής δήλωσης, παραθέτοντας και τους 'λόγους' παραίτησής του, επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία για το όλο θέμα που αναιρεί τα ετεροχρονισμένα μυθεύματα του, περιλαμβανομένου και της επιστολής παραίτησης του προς τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 07.12.2020 η οποία μιλά από μόνη της», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Εξάλλου δίνει στη δημοσιότητα αυτούσια επιστολή του Χάρη Σαββίδη, μέλους και ερευνώντα λειτουργού της Επιτροπής, με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2020, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η αρμονία και νομική αρτιότητα ρόλων και επιδιώξεων της επιτροπής «δυστυχώς, κατά την άποψη μου, αίρεται, προσβάλλεται και εν τέλει δυσχεραίνεται μέσα από πράξεις του προέδρου της Επιτροπής κ. Αντρέα Παπαχαραλάμπους».

1

Στις 4 Νοεμβρίου 2020, το μέλος και ερευνών λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού απέστειλε επιστολή προς τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία κατέγραφε προβληματισμούς ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και ιδιαίτερα ως προς την ενάσκηση των καθηκόντων του τότε προέδρου της, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

(α) «Αυτή η αρμονία και νομική αρτιότητα ρόλων και επιδιώξεων (αναφερόμενος στην Επιτροπή) δυστυχώς, κατά την άποψη μου, αίρεται, προσβάλλεται και εν τέλει δυσχεραίνεται μέσα από πράξεις του προέδρου της Επιτροπής κ. Αντρέα Παπαχαραλάμπους.

(β) Προς μεγάλη μου απογοήτευση, καθότι τον κ. Παπαχαραλάμπους τον γνωρίζω προ πολλού και τον σέβομαι απόλυτα ως συνάδελφο δικηγόρο, έχει προβεί σε ενέργειες που κατά την άποψη μου ουδόλως υποστηρίζουν τον κατά Νόμω ρόλο και δράση της Επιτροπής και ειδικότερα του προέδρου της, αφήνοντας την Επιτροπή νομικά και πραγματικά εκτεθειμένη. Μάλιστα, ένεκα των ενεργειών αυτών, πλείστες εκ των οποίων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, έχει προκληθεί, δικαιολογημένα κατά την άποψη μου, δυσπιστία ως προ το πρόσωπο του, προκαλώντας εξ’ όσων γνωρίζω την σφοδρή δυσαρέσκεια και τις παραιτήσεις συναδέλφων μελών της Επιτροπής».

2

Στα όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Αναστασιάδης περιλαμβάνονται αποσπάσματα επιστολής του κ. Παπαχαραλάμπους, ημερομηνίας 25 Νοεμβρίου 2020, στην οποία αναφέρεται ότι αθλητικοί παράγοντες «πιέζουν» τον κ. Αναστασιάδη για παραίτησή του κ. Παπαχαραλάμπους, με αφορμή διερεύνηση αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και της Καρμιώτισσας με αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα παρά το ότι έρευνα, που δεν έγινε από τον ίδιο, οδήγησε σε απαλλαχτικό αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα.

3 4 5 6
3 4 5 6

Σε απαντητική του επιστολή ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2020, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως ύβρη τους ισχυρισμούς Παπαχαραλάμπους περί ταύτισης του Προέδρου της Δημοκρατίας με συγκεκριμένα σωματεία και σημείωσε πως «μετά την επιστολή σας και τα όσα προσβλητικά και απαράδεκτα ισχυρίζεστε, υπάρχουν δύο επιλογές, η μια για εσάς η παραίτηση για λόγους ευθιξίας και η άλλη, ανεπιθύμητη δι’ εμέ, η παύση εκείνου που δεν γνωρίζει η Κυβέρνηση ποιόν εδιόρισε».

7 8 9
7 8 9

Ο κ. Παπαχαραλάμπους επανήλθε με νέα επιστολή στις 7 Δεκεμβρίου στην οποία εκφράζει την απολογία του και σημειώνει ότι δεν είχε σκοπό να του αποδώσει το οτιδήποτε, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Παπαχαραλάμπους στις 9 Φεβρουαρίου 2021 υπέβαλε την παραίτησή του με το καταληκτικό σχόλιο πως «ανεξάρτητα με την έκβαση του διορισμού μου ως Προέδρου της  Επιτροπής, θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου έχετε κάμει με το να με επιλέξετε ως Πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής».

10 11
10 11

Συγκεκριμένα στις 09 Φεβρουαρίου 2021, ο κ. Παπαχαραλάμπους υπέβαλε την παραίτηση του προς τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με καταληκτικό σχόλιο: «Ανεξάρτητα με την έκβαση του διορισμού μου ως προέδρου της Επιτροπής, θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου έχετε κάμει με το να με επιλέξετε ως Πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής».

Στιγμιότυπο 2023-05-06, 12.44.45 μμ

Επανήλθε με δηλώσεις ο τέως ΠτΔ
Για το θέμα του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του για διαπλοκή, επανήλθε και με δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέπεμψε στις επιστολές που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο, στο οποίο μετέβη για να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως, «αυτό που θέλω να πω προς απογοήτευση όσων επένδυσαν εις τον συγκεκριμένο κύριο, είναι ότι δίδονται στη δημοσιότητά σήμερα επιστολές που ακολούθησαν αυτό που διέρρευσε πως τάχα αποτελούσε την παραίτηση του, οι οποίες ομιλούν αφ' εαυτών αλλά και αποδεικνύουν το ποια σκοπιμότητα υπηρετούσε η προχθεσινή παρέμβαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα σωρό ορφανά ερωτήματα για ισχυρισμούς Παπαχαραλάμπους-Θεατές οι θεσμοί

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, ενέγραψε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Νίκος Αναστασιάδης υπέδειξε πως, «το ΑΚΕΛ καλώς το έγραψε, υπάρχουν και αναφορές που αφορούν ομάδες του ΑΚΕΛ, αλλά υπάρχουν έντιμα μέλη εις την επιτροπή που είχα διορίσει, μεταξύ των οποίων ο κύριος Καρτακουλλής, ο οποίος είναι υπό κατηγορία από τον κ. Χαραλάμπους, ο Χάρης Σαββίδης, άτομα αξιοπρεπή, τα οποία δεν ανέχονταν την ανικανότητα του συγκεκριμένου αυτού και υπέβαλαν παραίτηση. Θα δείτε τι τους αποδίδει», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Λουκαΐδη στην Αρχή Διαφθοράς για καταγγελίες Παπαχαραλάμπους-Εγγράφει το θέμα στην Επ. Θεσμών

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Αυτή είναι η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί
Πλήγμα από ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο ενός δημοσιογράφου στο Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία